A csehek június 8-tól bebulikázhatnak

// 2020-04-20

Persze ha minden szám úgy alakul, ahogy már egy ideje. De buliparadicsom nem lesz belőlük, max 50 fős rendezvényeket tarthatnak majd.

És kilátásba helyezték a határok zárva tartását egy, de akár két évre. Ugyanakkor biztató módon kiadták a korlátozások feloldásának részletes menetrendjét, amennyiben folytatódik az egy ideje már uralkodó, csökkenő járványtrend. Öt lépcsőben enyhítenének, ezek közül a negyedik, május 25-re datált az éttermek, kávézók, bárok, sörözők kerthelyiségeinek újranyitása (meg az állatkertek szabadtéri területeié és a galériáké).

Az ötödik lépcső a legizgalmasabb:

június 8-tól maximum 50 fős rendezvényeket is lehet már tartani, és ekkortól a kocsmák, éttermek, bárok, sörözők belső terei is kinyithatnak,

akárcsak a szállodákéi, mozikéi, színházakéi és a bevásárlóközpontokéi is, és lehet majd újra taxizni is. Ugyanakkor a nagyobb rendezvényeket és a fesztiválokat nagy valószínűséggel idén már nem fognak engedélyezni.

Csehország lakossága közelítőleg akkora, mint Magyarországé, közel 6800 ismert koronavírus-fertőzöttjük van, 188-an haltak meg a betegségbe, és jelenleg 84-en vannak súlyos állapotban kórházban. Ugyanakkor április 9. óta naponta már csak 200 alatti új fertőzöttet regisztráltak, míg március végén még több mint 300-at.

Magyarországon a Koronavirus.gov.hu legutóbbi, ma reggel 7:05-ös adatai alapján 1984 fertőzöttet és 199 áldozatot tartunk számon.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Önfeledt sörözések külföldön: