Mi a pontos összefüggés az idősotthonokban való járványkezelés sikere és a budapesti élet újraindítása között?

// 2020-05-13

Küldtünk kérdéseket a holnapi Kormányinfóra és az Operatív Törzsnek. Megmutatjuk, miket.

Mivel két hete is válaszolt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter portfóliópartnerünkkel, a Propellerrel közösen feltett, de általunk írt kérdésekre a Kormányinfón, ezért bátorkodtunk ismét kérdezni, mindjárt hármat:

A korábban bejelentett egymilliárdos kultúratámogatási csomag mellett tervezi-e a kormány, hogy további forrásokat biztosít a kreatív- és szórakoztatóipar megsegítésére?

Illetve ennek és a tegnap nyilvánosságra került részleges átfertőzöttségi adatok tükrében elképzelhetőnek tartják, hogy augusztus 15. előtt engedélyezik kisebb, 500 fő alatti vagy akár legföljebb 100 fős rendezvényeket, mely intézkedésekkel a szektor némi levegőhöz juthatna?

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs államtitkár a minap azt közölte, hogy a budapesti korlátozások enyhítésének feltétele az itteni idősotthonokban történt koronavírus-halálesetek számának csökkentése. Mi a pontos összefüggés a zárt közösségekben, így az idősotthonokban való járványkezelés sikere, és a budapesti élet újraindítása között?


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Nagyon rég raktunk ki ilyen cikket: