Zorán körtánca az Arénában – december 29-én nagykoncert!

// 2011-09-14

A december 29-ei Papp László Sportarénai koncertet fölvezető sajtótájékoztatót tartott Zorán a budai várban, az Alagút tetjét elfoglaló Manna Loungeban. A tájékoztatón kiderült, hogy az egyik legnagyobb magyarországi koncertszervező cég, a Showtime Budapest és a népszerű előadó először dolgozik együtt. A koncertjegyek a Ticket Express boltjaiban és az Eventim hálózatán már kaphatók.

Zorán: Egy kicsit benne van

Talán utoljára az Arénában

A decemberi Aréna-koncert  sajtótájékoztatóját a Showtime Budapest vezére, Brády Márton kezdte, aki már tarthatatlannak vélte az állapotot, hogy cége húsz éve alatt még nem dolgoztak együtt Zoránnal. Annál nagyobb megtiszteltetésnek veszi, hogy ez is összejött.

Zorán a Showtime Budapest maximalizmusát emelte ki, melyhez hasonlóval kezeli ő és zenekara is a koncertet. Az énekes elmondta, hogy az idei lesz a tizedik és valószínűleg utolsó BS- vagy Aréna-koncertje. A magyarázat prózai, egy ilyen koncert hatalmas munkával és óriási anyagi erőfeszítéssel jár, a mostani mögött is négy nagy cég áll szponzorként azért, hogy maximálisan kiszolgálják a közönség igényeit.

Közel öt év után foglalja el ismét az Arénát az énekes, ennek oka pedig az, hogy mindig egy új lemez megjelenéséhez közeli időpontban érez aktuálisnak egy-egy nagykoncertet. A legújabb Körtánc – Kolo című gyűjtemény pedig várhatóan október végén jelenik meg, amelyről szintén bekerül jó pár dal a december végi műsorba. A Körtánc albumon egyébként először nyúl vissza Zorán délszláv gyökereihez, hiszen a címadó dal mellett egy másik is merít az egykori jugoszláv népek zenei világából.

Kávé Zoránnal

A sajtótájékoztató után volt alkalmunk leülni egy kávéra, a nagykoncertre és újalbumra készülő zenésszel. Nem a hosszú pályafutás ágairól-bogairól kérdeztük, hanem blogunk profiljába vágtunk. Megkérdeztük, hozzávetőleg hány koncertet adott életében, nyilván sok ezres számról beszélünk. „Az biztos, hogy a tavaszi és az őszi turnéinkkal még manapság is vagy évi 50 koncertet adunk. Persze nekünk fontos, hogy nem csak az Arénában hozzunk maximumot, hanem a legkisebb kultúrházban is. Ezért mondtam le többször az amerikai magyarok meghívását, mert egy szál gitárral már sehol nem lépek föl, csak profi zenekarral és hangtechnikával.”

Felvetettük az új lemez kapcsán, hogy dalaiban visszatérő motívum a tánc, mégsem szokása Zoránnak körbe táncolni a színpadot, jobbára egy szál gitárral a kezében ül. „Ezen még nem is gondolkodtam. Persze az új lemez címét sem kell szó szerint venni. A Körtánc cím inkább jelenti az együttlétet, az összekapaszkodást és a táncból fakadó életörömet.”

Végül megkérdeztük, melyik koncert volt a legemlékezetesebb a több ezer közül. „Még a ’80-as években egy novemberi napra esett a BS-koncertünk. Iszonyú havazás bénította meg a várost. Azon aggódtunk a csarnokban, ide fog egyáltalán valaki érni ilyen időben. Végül a Sportcsarnok mégis megtelt és olyan hangulat lengte be, melyre mindig szívesen emlékszem. A fölszabadult atmoszféra talán annak örömére alakult ki, hogy az nézők a nehézségek ellenére mégis megérkeztek a BS-be.”

Jegyek még kaphatók

A koncertjegyeket a Ticket Express boltjaiban és az Eventim hálózatán terjesztik. Az árak 4900 és 19900 forint között szóródnak.

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!

Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)