Világsztár zenészek is követelik a George Floydot brutálisan meggyilkoló rendőr felelősségre vonását

// 2020-05-30

George Floyd brutális meggyilkolása nyomán lángba borult Amerika, ami mellett már olyan világsztárok sem bírtak szó nélkül elmenni, akik társadalmi kérdésekben nem szoktak megnyilvánulni.

Elszabadultak az indulatok Minneapolisban, az USA északi részén lévő nagyvárosban, miután hétfőn a brutális rendőri fellépés következtében meghalt George Floyd, aki nem mellesleg rappelt együtt dj Screw-val (aki az egyik legfontosabb houstoni hiphopos) és bandájával, a Screwed Up Clickkel, és a kilencvenes években Big Floyd néven saját mixtape-eket is csinált, és dolgozott együtt a Presidential Playasszal is.

Hiába tartóztatták le és vádolták meg gyilkossággal a Floydot megölő rendőrt, a hatalmas, immár az ország számos pontján tüntetésekbe és zavargásokba torkolló felháborodás újabb tragédiát hozott: Detroitban valaki egy autóból a tüntetők közé lőtt, minek következtében egy ember meghalt.

Az egyre súlyosabb helyzet miatt jópár zenész is felemelte a hangját, legutóbb például a politikai-társadalmi kérdésekben ritkán megszólaló Taylor Swift. De rajta kívül Beyoncé, Cardi B, Demi Lovato, Janelle Monáe, Justin Bieber, Chance The Rapper, Ariana Grande is felszólalt.

Zenei vezetőnk, Dr. Zoidberg is megszólalt Szívesen minisorozatában – két hét után ezt már nem bírta szó nélkül hagyni:

A Propeller hírei az ügyről itt


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)


A számban a rendőri erőszak mellett a nők ellen a nőiségük miatt elkövetett gyilkosságokról van szó: