Youtube-dizsi a Teslában – párosbelépőt nyertek Eton Messyre!

// 2015-05-11

Egyedülálló, Youtube-csatornán indult karrier és a Monkey6, illetve az Einfach Berlin szervezőcsapatok jóvoltából az Eton Messy kollektíva teszi tiszteletét szombaton a Teslában, ahol az angol warehouse-bulik hangulatát próbálják majd megidézni. Különleges szelekciójukra párosjegyet lehetett nyerni velünk.

Eton Messy-artwork

 

Charles Wedd és Adam Englefield gondolt egyet 2011-ben, és elindították saját Youtube-csatornájukat, mivel nem találták a számokat, melyek épp bejöttek nekik. Az Eton Messy nevet választották, ami egyébként az Eton Mess nevű, az Eton College krikettmeccsein felszolgált epres-tejszínes desszert nevéből jöhetett.

Elkezdték feltöltögetni a dalokat egymás után, a nótákhoz pedig csinos csajokat raktak háttérképnek többnyire amatőr fotósok munkáiból; innen az alcím, a The Beauty and the Beats. A formula elkezdett működni, jöttek a feliratkozók szép számmal, és persze ezek után pénz is kezdett befolyni.

A srácok egyre többet tudtak a zenével foglalkozni, és elkezdtek bulikat is szervezni, ahova el tudták hívni a producereket és dj-ket, akiknek a számait népszerűsítették a csatornájukon. Így egyre többet szedtek föl a dj-zés rejtelmeiből, és maguk is a lemezjátszók mögé álltak. A srácok nagyszerű b2b-lemezlovasok lettek az évek alatt, a szettjeikben számos kiadatlan, felfedezésre váró táncbomba kap helyet rendszeresen.

Mostanra a csatornájuk 314 ezer feliratkozóval és közel hatvanhárommillió meghallgatással büszkélkedhet. Olyan előadók karrierjét indították be, mint a Maribou State, a Bondax, vagy épp a Disclousure, amivel a garázs és twostep is új életre kapott. Így el lehet mondani, hogy egy Youtube-csatorna ma már izlés- és trendformáló is lehet.

Adam pedig összeállt Jacob Mansonnal, akivel megalkották Blonde névre keresztelt duójukat, mellyel már két számuk is bekerült a top-tízbe a brit kislemezlistán. A brandnév kinőtte magát, hiszen fesztiválokon már teljes színpadot is kapnak, sőt beindult az Eton Messy kiadó is, ahol a feltörekvő, fiatal előadók kapnak esélyt a világdominanciához vezető rögös út első állomásaként.

És hogy zeneileg mire is számítsunk? Nos, ezt nehéz lenne definiálni, de leginkább a garázs és a bassmusic van többnyire különböző szintis house-számokba oltva, mialatt gyakran rnb-szerű vokálok simogatják finoman a hallójáratinkat, így egy nagyon vidám egyveleget kapunk a legmagasabb minőségben. Az estét a pécsi garázsmester, Sirmo, a garázsban is otthonosan mozgó Mentalien és a Monkey6 atyja, Bergi szettjei teszik majd teljessé. A belépő elővétben kétropi, a helyszínen pedig kétezer-ötszáz lesz, viszont az a szerencsés, aki tudja a válszt a következő kérdésre, ingyen mehet másodmagával.

Játék – nyertesek

Melyik énekesnő bátyja a party főszervezője, a Monkey6 vezetője, Bergi? (Segítség egy korábbi ajánlónk második bekezdésében, a helyes válasz Berger Dalma.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk május 15-én, pénteken este nyolcig Eton tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül egy nyertest választottunk: Borbás Bernadettet, aki másodmagával ingyen mehet a szombat esti Eton Messy: Beauty and the Beats – Eton Messy Dj’s partyra, a Teslába. A nyertes nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, őt e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!