Frissítő izgalmak – megvan a Winter Moon-jegynyertes!

// 2020-02-17

Egynapos minifesztivállal köszön be az Y-Production 2020-ba – új szervezőtársak, egy majdnem teljesen új helyszín, új programelemek, melyek nem megszokottak egy goabulin.

Az ELTE Lágymányosi Campusa gömbaulájában ez már a harmadik party lesz: ősszel a francia a goa/psy fullon alstílusának egyik kvázi alapítóját látták vendégül itt (erről a buliról képriportunk volt), aztán szilveszterkor itt volt a Normafa sorozat partyja (erről meg nyereményjátékos nagyajánlót közöltünk).

Most két teremben szól majd a zene, a nagyban leginkább progpsy-vonalon; ezt a helyszínt az Y-Production a patinás és neves indiai-nepáli Digital Om kiadóval csinálja meg – mondhatjuk, hogy ez minőségi váltás, miután tavaly meglepő, hovatovább megdöbbentő módon, és szinte előzmények nélkül szakított velük a Goa.hu, mellyel éveken csinálták együtt a goaparty-szervezést. Ez az összefogás amúgy példátlan is volt: a szcéna legnagyobb és legrégebbi szereplői egyetértésben szerveztek hónapról hónapra nagy, alstílusgyűjtő bulikat az egész hazai goaszubkultúrának, ahol mindig legalább háromféle psytrance-irányzat szólt, általában a legnagyobb külföldi nevekkel.

Ezekben amúgy a Winter Moon Festivalon sem lesz hiba. Az egyik nagytermes headliner, Hatikwa a progresszív-psytrance érdekes-izgalmas vonalát viszi, nem azt az unalmas-popost, ami miatt sokaknak a psytrance már-már hallgathatatlan kategóriában van. És hát a másik, Djantrix sem éppen egy régi darab; 1988-as születésű, és a meglepően izmos észak-macedón goaszcánából jön, és mindez a frissesség ez a zenéjén is érezhető, amit a tavalyi Ozorán is tapasztalhattunk:

A másik Digital Om-os külföldi a spanyol, Barcelonában élő Lunatica is csak három évvel idősebb nála, tehát ő sem az a begyöpösödött goapopsztár. A nagyteremben rajtuk kívül lesz még az erdélyi Transylvaliens Festivaltől Psylev, az Y-Productionstől és a szerb, ugyancsak izgalmas progis Tesseract Studios képviseletében Botond, valamint Yury az Rf-Crew-tól.

A dark-terem headlinere, Fele sem éppen a nagyöregek unalmát hozza – a kölyökképű dj a Freak Records embere, és a 170 bpm-nél kezdődő hitechet pakolja. Ezt a termet egyébként a szintén igencsak friss erőnek számító CSCS Crew prezentálja, érdekes párosításokkal, meg Rizomorffal.

A minifeszt szupportja is erős és népes

A hangrendszer Void lesz (és ezúttal lesznek hangterelő függönyök, ezek nem mellesleg a fehér falakat is elsötétítik) a nagytermi dekó a Trixx, a darkos a Triptonix dolga lesz, és jönnek az ártalomcsökkentő Psy Help-esek is.

Vetíteni az Xgrid Lab és a Lepkevisual fog, fénnyel festeni pedig Pentagrafix. A táncshow-t az Elmostix prezentálja, este 11 és éjjel 1 között japán, legyezős, meditatív meditatív táncelőadáson hüledezhetünk, meg autentikus japán masszázsra is mehetünk, sőt még jóga is lesz, meg illuzionista Panther Patrick személyében.

Első körös elővételes jegyek 4000, majd második körösök 4500 forintért kaphatók; a kapunál egy ötezres lesz a bejutás. Online itt lehet venni, fizikait pedig a Bázis Store-ban. Vagy játssz nálunk, és menj ingyen!

Játék

Mit írtunk szilveszteri partyajánlónk elején, mi a Normafa-partyk lényege? – kérdeztük. A helyes válasz: hogy legyen legalább háromféle zenei helyszín.

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk Winter tárggyal február 21-én, este 8-ig. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek a Winter Moon Festivalra, az ELTE Lágymányosi Campusa Gömbaulájába: Dávid Fannit és Ferde Balázst. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.




Kézikönyv lázadóknak lázadó zenészektől: