Végy részt Steve Vai online gitáróráján!

// 2011-02-09

Steve Vai, az ismert gitárvirtuóz Guinness-rekordra tör, a világ leghosszabb online gitárórájával szeretne a Guinness Bookba iratkozni. A március 3-ai rekorddöntési kísérletben bárki részt vehet, posztunkból az is kiderül, hogyan.

Steve Vai: nemcsak nyalja, tanítja is

Steve Vai a Berkleemusic (a bostoni Berklee College of Music online oktatási központja) segítségével határozta el, hogy a világ leghosszabb online gitáróráját adja. Akár blogunk olvasói is részt vehetnek a március 3-án, magyar idő szerint este fél 8-kor startoló akcióban.

Ehhez csak hangszert kell ragadniuk a mondott időben, a gép elé ülniük és bejelentkezniük a Berkleemusic weblapjának vai-live aloldalára. Mindenkire szükség lehet, mert csak elegendő számú diák bejelentkezése esetén regisztrálja az új csúcsot a Guinness Book. Persze, a rekordon túl, a gitártanár személye és az ingyenlecke is elég csábító lehet, ráadásul a hirdetők révén minden egyes jelentkezés plusz 1 dollárt jelent a Steve Vai Online Oktatási Alapnak. Az ötletgazda-tanár, a szintén a Berkleen végző Vai a tervek szerint az első fél órában a készségfejlesztésben segít, aztán pedig az online feltett kérdésekre válaszol.

“Ez az online esemény is remekül példázza a Berklee diákok iránti hatalmas erőfeszítéseit világszerte. Tökmindegy, hogy Bostonban, Bombayban vagy Brüsszelben élsz,  március 3-án találkozunk” – áll Vai sajtóközleményében. A csatlakozás módjairól további információ a Berklee Music oldalán található.

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra.