Vág, mint a borotva, jegyet nyert Wilkinsonra!

// 2015-04-19

A drum’n’bass leggyorsabban emelkedő csillaga ismét Budapestre látogat, a Volt és a Bladerunnaz ismét elhozza Wilkinsont, szombatra az Akváriumba. Ha érdekel, milyen Andy C-vel együttdolgozni, miféle bizarr helyen készíti számait, mik inspirálják, vagy játszottál a nyereményjátékunkon, olvass tovább! – Ingyenjegyünk gazdára talált!

Ez a kép most Wilkinson saját weboldalának hivatalos galériájában a negyedik – van saját főzőköténye, juhú!

 

Mark Wilkinson egészen korán bontogatni kezdte a szárnyait, már az általánosban több együttesben dobolt, majd középiskolában átnyergelt a rockról a hiphopra. De aztán a bátyja a kezébenyomott egy dnb-mixcédét, erre aztán teljesen rágerjedt. Ezután már csak a drum’n’bassben kezdett alkotni, és nagyon hamar eljutott a Hospital Recordsig, de amit ők kerestek, nem pont az volt, ami neki is feküdt volna. Így aztán Cyantific segítségével egy pendrive-ot jutatott el Andy C-hez, aki már a glasgow-i fellépése után a vonaton hazafelé felhívta, és a következő héten már lemezszerződése volt a Ram Recordsszal.

A Ramnál először megjelent az éterien prüntyögős őrület, a Moonwalker, és a két kiadó közti átmenetet képező Samurai már az Andy C kezelését is megkapta. És hogy ez mit takar? Nos, Andy kivarrja a félkész trekkeket dubplate-ekre, és elkezdi játszani őket a bulikban, majd behivat, és azt mondja, figyelj, ezt a basszust inkább told ide, ezt a dobot meg vedd le huszonhárom bpm-mel, és akkor ütős lesz a cucc.

Így készült a Scream It is, és végül mindhárom felkerült a Nightlife 5-ös mixlemezre, és a karrier beindult. Azóta minden hétköznap reggeltől estig az olajfinomítóban (!) található stúdiójában lóg az emberünk, ahol egyre-másra fabrikálja az ütemeket, de hétvégén csak a party. Nem ritka, hogy kétszer is fellép egy nap, sőt tavaly hat bulit is tolt egy hétvégén.

2013-ban kiadta első nagylemezét a Lazers Not Inculded-ot, ami szép eladásokat és szakmai elismerést is produkált. Az album überslágere az Afterglow lett, ami a brit kislemezlistán hetedik lett, a dance-listán viszont meg sem állt az első helyig. Nagyon aktív remixerként is, hiszen átértelmezett már számokat Ed Sheeran, Jakwob, Nero, Major Lazer, de Chase&Status repertoárjából is. Sőt, az új Prodigy-albumról a Wild Frontier-t is megreformálta a napokban.

Amikor számokat ír vagy remixet készít, először többnyire sample-vadászattal kezd, amihez régi filmzenéket hallgat, vagy éppen japán kamarazenekarok lemezeit teszi föl. De ha itt sem jár sikerrel, akkor a házban keresgél zajok után, hiszen mi sem lehetne nagyszerűbb egy dnb-trekkben, mint a konyhamalac zúgása vagy éppen egy hangosan kattanó toll. Élőben végig nagyon jól strukturált, letisztult, helyenként likvides, néhol pedig igazán ütős neurós, de végig jól táncolható folyammá áll össze a szettje, ahol a vokálok sokszínűsége és az mc mély géppuskaszerű hadarása alkot nagyszerű kontrasztot.

Wilkinson természetesen elhozza házi mc-jét, Ad-Aptot is, az estét pedig Chris.su, Raise Spirit, Ian Autorun, Mentalien és Markov szettjei fogják keretbe foglalni. Az elővételes jegyeket háromezer-kilencszáz forintért teheted magadévá, de velünk egy szerencsés flótás ingyen jöhet, ha helyesen válaszol a következő kérdésre.

Az in

Játék

Mi a Bladerunnaz februári vendégének, Marcus Intalexnek kedvenc együttese? (Segítség korábbi ajánlónkban.)

A helyes megfejtés: Radiohead

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk Wilkinson tárggyal 25-én, pénteken este nyolcig. A helyes megfejtést küldők közül egy nyertest választottunk, aki ingyen mehet a szombat esti Volt & Bladerunnaz: Wilkinson partyra, az Akváriumba: Szabó Ágnes. Őt e-mailben értesítettük, egyben tudattuk vele a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!