Utazás a törtek körül – jegyet nyertek az UKF Budapest drum’n’bass-bulira!

// 2013-09-21

A második Bladerunnaz prezentálta UKF Budapest buli a Dürlinben ismét nem kispálya. Szeptember 21-én, szombaton este a drum’n’bass több irányzata is képviselteti magát, garantálva, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább ínyére való szombat esti rendes veretést.: itt lesz Angliából Hybrid Minds, Audio, Tantrum Desire, és az egész bulit Hollandiából mc Swift celebrálja. Tessék, csak tessék, és még ingyenjegyeink is vannak – játék nyertesekkel a cikk végén!


A meglepően ifjú, csupán tavaly alakult Hybrid Minds trió legénysége alapvetően kétfősnek indult. Josh White (Haste) és Matt Lowe (Sensa) Sensa&Haste néven már korábban is kooperált, ám elsöprő sikerükhöz szükség volt a kanadai Jeff Crake (Grimm) megkapó orgánumára is. Lágy vokáljaikat kemény basszusok és fülbemászó melódiák tarkítják, egyedi hangzásukat könnyű fölismerni – legnagyobb hazai rajongóik ezt simán csak “megaromiként” aposztrofálják.

A The Place, amit még Sensa&Haste-ként jegyeznek, a likvid-dnb egyik legnagyobb slágerévé küzdötte föl magát 2011-ben. A Lost és a Fade már-már védjegyeikké váltak, mostanában lazább dnb-party elképzelhetetlen nélkülük.

Remixelésben is jeleskednek, és bootlegben is parádésak. Igazi maxiriszpektet érdemelnek, mivel több számukat is ingyenesen letölthetővé tették, és ezt a jó szokásukat megtartani látszanak. Mivel még sosem portyáztak Magyarországon, a hazai rajongóik már elképesztő izgalommal várják a szombati föllépésüket. Új albumukat pár napja fejezték be, így annak nótáiból is bizonyára kapunk némi ízelítőt a bulin.

A londoni illetőségű Audiót (aka Gareth Greenall) a kilencvenes évek elején még a klasszik Kiss 100 rádióshow terelte a dobbasszus felé. Produceri pályafutása során olyan kiadóknál bábáskodott, mint a Resonant Evil, a Renegade Hardware vagy a Moving Shadow.

Jelenleg a Freak/Anger Management és a Therapy Sessions színeiben lép pályára, tehát nagyban tolja a darkvonalat. Nevéhez fűződik például egy tavalyi nagy kedvenc, a Virusnál kiadott Headroom. Pályája elején az októberben hozzánk is ellátogató Ed Rush is hatással volt rá. Mély, sötét zenéi a mészárbéz kedvelőit hozzák majd lázba.

A Tantrum Desire két oszlopa, Jay Faleye és Devin Smith 2004 óta zenélnek együtt. Egy évvel később már a Heavyweight Recordsnál jelent meg például a mátrixos című The Red Pill és a The Inner Moon is. 2008-ban átigazoltak a Technique Recordingshoz, ekkor alakult ki a jellegzetes, erős intrókkal spékelt, vastag basszusú hangzásviláguk is. A valódi ismertséget a 2009-es Here They Come hozta meg A rákövetkező évben kirándulást tettek a drumstep világába is; a Chill még sikeresebbé tette őket. A könnyedebb zenét kedvelő partyarcok is fényesítsék tehát a táncos cipellőiket!

Az est szövegládája mc Swift a Major League képviseletében. Jó ceremóniamester lévén várhatóan a zenét is hagyja majd beszélni. A hazai pályát illetően sem lehet okunk panaszra, hiszen Chris.su, Ian Autorun és Klay is mindent meg fog tenni azért, hogy a fölpörgetett hangulat, akár a nemzetközi helyzet, tovább fokozódjon.

Az elővételes árú jegyek sajnos már elfogytak, a megszokott jegyirodákban vagy a helyszínen háromezer-ötért lehet beugrani. Továbbra is tart viszont a négybulis (UKF, I Am Legion, Virus 15, A Sides) voucher-akció: a Westendben nyolcezerért kapható a bérlet. Fontos, hogy ötven belépő (451-től az 500-as sorszámúig) eltűnt, azokkal nem lehet majd bejutni. Érdemes a megszokott, hivatalos jegyárusító helyeken vásárolni, vagy velünk játszani:

Nyerj jegyet!

Melyik albumát mutatta be a brazil Spy az A38-on februárban a Bladerunnaz születésnapi partyján? (Segítség korábbi ajánlónkban volt, a helyes válasz a What the Future Holds.)

A megfejtéseket szombat este hatig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre UKF tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között két nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek az UKF Budapest partyra szombat este a Dürlinbe: Omodi Zoltánt és Szépkői Attilát. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük; őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a bulira bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!