Űrzene az elvarázsolt kastélyban

// 2017-05-10

A hosszú, őszi-téli-tavaszi beltérben senyvedés után a goás népek végre visszaveszik azt, ami igazán az övék: a különleges helyszíneken megrendezett szabadtéri bulikat. A szezon már el-elkezdődött, volt már szabadtéri helyszínű, de fedett táncterű buli (például a Vituki-strandon a Föld Napja / Sonica-preparty, illetve a Globális Majális), és most szombaton folytatódik a széria, és Budapesttől nem messze, egy igazán egyedülálló díszleten belül taposhatja végig az éjszakát minden harcos az Y-Production és a Goa.hu által szervezett The Kingdom of Spiriten. Nyerj jegyet!

The Kingdom of Spirit party parti buli openair szabadtéri szabadtér Fót Mafilm filmgyár dj belépő-nyereményjáték ingyenjegy ajánló psy trance psytrance goa nightfullon dark foresta ambient psycore fullon Y-Production Goa.hu Tsubi Görgő Föld Napja Sonica preparty fesztivál feszt Globális Majális tánctér díszlet kastély vár pszichedelikus Vituki-strand Pest Elmo Stix Visual Poi Freak Fusion Cabaret Night Projection vetítés Nagyszínpad Psybaba Allstars Psybaba Records látványszínház cirkusz előadás Comsat Petar Gaudi warmup szett Hruscsov Toge Snag the Sunsheperd Beyond Boohna Neighbour Irgum Burgum Varázsombor Init Preset Rizomorf Psychotria Records Brian Grassfield live liveact Fotel Benho Deep Space Psy Base Shop Bárczy Bagel Tixa Dürer Dürer-kert Nyugati partybusz Árpád híd

Mikor lesz, hogy lesz?

Május második szombatján, azaz tizenharmadikán rendezik az ország talán legelső középkort idéző psy/goapartyját, amiért a Pest-közeli Fótra kell eljutni.

Mi lesz?

A magyar goaszíntér színe-java itt lesz. Ezúttal külföldi húzónév nem jön, de minek is, ha a helyszín különlegessége három tánctéren is pótolja az emiatt érzett esetleges hiányérzetet. Lesz zsonglőr-show a Elmo Stix Visual Poi-tól, illetve a Freak Fusion Cabaret látványszínház előadását is érdemes megnézni. A majd’ ötezer négyzetméteres középkori díszletet a Night Projection helyezi még különlegesebb megvilágításba.

Nagyszínpad

Erősnek ígérkezik a program itt, esti, éjszakai és reggeli fullonok, forestek, helyenként darkba fordulva – főleg a főidőben, az éjjel kellős-közepén, fél kettő és három között dübörgő Comsat és Petar szettjétől várunk megint kellően elegáns brutalitást, ahogy legutóbb a Gaudi-partyn hallottuk őket. A színpad további felelősei egy meglepetés-warmup-szett után az egyik szervező Y-Production vezetője, Hruscsov,  a másik szervezőtől, a Goa.hu-tól Beyond/Boohna, illetve a két ősgoás Tsubi és Görgő, valamint Toge és Snag The Sunshepherd lesznek a porondon.

Psybaba-színpad
Szokásosan fékevesztett hőzöngés és zúzás helyszíne, higtechekkel, darkpsy-okkal, forestettek, sőt psycore-okkal. Csak erős idegzetűeknek ajánlott: Neighbour, Irgum Burgum, Varázsombor, Init Preset és Rizomorf, illetve a Psybaba Allstars lesznek a zenészek, akik a szó szoros értelmében szolgáltatják talpalávalót.

Psychotria Ambient-színpad
Itt lazulhat mindenki, akinek elég volt a táncból. Az elszállás, a kora nyár esti hangulathoz illő lebegés lesz a középpontban. A hangulat elérését Psychotria Records tagjai: Ikoza, Brian Grassfield live-szettje, Pollux, a találó művésznevet választó Fotel, Benho és Deep Space segíti elő.

Hol lesz, mennyiért?

A királyságba a belépőket már csak háromezer-ötszázért lehet megvásárolni elővételesen, amíg a készlet tart a Psy Base Shopban, a Bárczy Bagel kávézóban és online a Tixa.hu-n – mostani állás szerint ráadásul egyáltalán nem lesz helyszíni jegyvásárlás. A helyszín – a Dürerhez képest legalábbis – képest egész bevállalós távolságnak tűnik, de nincs igazán messze, mehetünk vonattal is kábé/max húsz percet a Nyugatiból, de a szervezők biztosítanak partybuszt az Árpád híd pesti hídfőjétől. Illetve az autóval érkezőknek a parkolás is normálisan megoldható. A helyszínnek ezúttal a nagyvilág is csodájára jár, ami ebben az esetben tényleg nem túlzás. A fóti Mafilm-studió területén felépített középkori vár ad otthont a rendezvénynek, ahol olyan világszinten is rajongott alkotásokat forgattak, mint például A katedrális, vagy a legújabb Robin Hood. Ez a komplett díszlet lesz a kiindulási pontja a goás világra jellemző dekóknak és vetítésnek, mégpedig úgy, hogy a várdíszlet minden pontján lesz valami százhúsz és  és kétezer-háromszáz bpm között. Vicces lesz középkori díszletek között futurisztikus űrzenére zúzni!

A szervezők kiemelik, egyben figyelmeztetnek, hogy a helyszínen lévő díszletek folyamatosan használatban vannak, és mindenre nagyon vigyázni kell . Az épületek konkrétan egy május 15-én, tehát a party utáni hétfőn kezdődő forgatás díszletei is, ezért tényleg csak a kijelölt helyeken szabad dohányozni.

Hype

  • Szabadtér, openair, csillagos ég.
  • Komfortos távolság.
  • Űrzene és -tánc középkori kulisszák között.