Ünnepközi recsegés újévig

// 2009-12-25

Nehéz a kiigazodás a két ünnepközi és szilveszteri elektronikus zenei program kavalkádban, ezt próbáljuk megkönnyíteni néhány ajánlattal. Huszonhatodikán a Petőfi-híd budai hídfőjénél horgonyzó A38 fedélközében utolsó fellépésével búcsúzik az évtől a német Wighnomy Brothers. A klasszikus houseba latinos, hip-hopos és nu jazzes elemeket kavaró srácok zenéjére általában megmozdulnak a formás női hátsók is.

A híd túloldaláról pedig egy laza reggae bulival csalogat a Soroksári úti Cökxpon Ambient. A PASO ska és reggae klubjának karácsonyi különkiadásán a PASO Soundsystem, a Sound Systaz és a vendégként föllépő MC Kemon csujjogat. Ugyancsak karácsony másnapján rendez húzósnak ígérkező partyt a technoid drum and bassban utazó Circus Maximus brigád, a kőbányai Club Dieselben. A kéthelyiséges buli húzóvendége a holland Black Sun Empire lesz.

Ugyancsak a Cökiben, de már huszonhetedikén tartja évzáró rendezvényét a Budapesti Eklektik klubsorozat, ahol a Fúzió Rádió dj-i között föllép a svéd Rythmiken és a francia Legümen, de ott lesz a Korai’s Banditosból ismert dj Lejön is. Huszonnyolcadikán az A38-on a pop és az avantgard határmezsgyéjén ügyesen mozgó Esclin Syndo koncertezik. A csapat énekesnőjének, Berger Dalmának a hangja egyet mindenképpen megér. Föllép még az est folyamán a nyolcvanas évek kult szintipop zenekara, a két éve újra működő Dr. Beat.

Az A38 akár két ünnep közötti partybérleteket is árusíthatott volna. Huszonkilencedikén  Radio Cafe 98.6 buliján kiderül, hogy mivé lett a charleston a huszonegyedik század elejére. Az tuti, hogy nagyanyáink szép nagyot néznének. Lesz török énekesnő osztrák színekben, valamint holland dj, svájci dzsessztrombitással, azaz fellép Fatima Spar és a Freedom Fries, illetve dj Maestro és Erik Truffaz. Ugyancsak a Duna partján, de pár híddal északabbra, a népszigeti Partysanban egy acid bulit szervez a Naphon. Ahova a Bëlga és The Carbonfools producer, Titusz is magával hurcolja régi lemezeit. Akinek mond még valamit az X-Lab márkanév, annak ott a helye. Harmincadikán megint jó ötlet fölkeresni az Artyemovszk 38-at, ahol a népzenét és a hihopot kavaró Zuboly, valamint a Szabó Balázs Band, azaz a Suhancos lép föl. Nem marad el a szokásos szerdai Ablak_a_Dubra buli sem a Nagymező utcai Instantban. A rezidens Naga és Beta szettje mellett ezúttal Andras Toth live produkciójára lehet táncolni. A Tilos Rádió a zuglói Dürer-kertben (Ajtósi-Dürer sor) rendezi szilveszteri buliját, ahol föllép a Quimby, a Carbonfools és Palotai is. Utóbbi ott lesz az A38 szilveszteri buliján például a brekbeat királynő Ludmiilával, vagy Fine Cut Bodies-zal egyetemben.

Az Almássy téri Szabadidő Központban egy régi össznépi bulival üdvözlik az újévet. A drum and basses Circus Maximus, goás Fractal FM,  a Ninjabreakz, a minimal technot tálaló NVC és Hairy, a skat és reggaet ígérő PASO brigád és a technos Contecht foglalja el a szórakozóhely egy-egy szegletét. A nem is olyan régen még Cha-Cha-Cha 12 Inches néven futó Copy Me-ben pedig a Végre Péntek programja fut többek között Toth Andris live-jával. Január elsején aztán a Rudas Fürdőben a Cinetrip Spartyn zárhatjuk le az év legvidámabb hetét a három medencében és összesen négy helyszínen szólnak a különféle elektronikus muzsikák.