Új csillag a brit hiphop egén – Rag’n’Bone Man az Arénában

// 2018-04-26

Rag’n’Bone Man két éve tűnt fel a Human című számmal, tavalyi albumának sikere után világszerte ismert lett. Május 4-én nálunk zenél.

Az elsőre meglepő kiállású fiatalember kifejezetten igényes zenére előadott, néhol súlyos mondanivalóval nyomatékosított szövegeivel az angol hiphop legszebb hagyományain szörfözik a nagyszínpadok felé. Az albumbemutató turné része a budapesti koncert. Ahogy a turné minden állomásán, így a közönséget nálunk is a szintén dögös zenét játszó Alberta Cross melegíti be.

Egy feltörekvő zenész első komolyabb turnéja

A nemrég berobbant Rag’n’Bone Man-ről még nem tudjuk, hogy hosszú távon mekkora hatással lesz a híres Radio 1 toplistájára, de az biztos, hogy a marcona arcú úr egy ideje már nem csak a termetével kelt feltűnést. Nagyon jó hangja van, bár első ránézésre inkább várnánk tőle valami keménykedést, mintsem az amúgy akár lágynak is nevezhető zenét.

 

A Rag’n’Bone Man mögött álló Rory Graham 2011 óta építgeti karrierjét, a Human sikeréig egy kislemezt adott ki. A hiphopos alpokon nyugvó bluesos, popos, soulos elegy tényleg működik, az album aranylemez lett Ausztriában, Belgiumban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Svédországban és Svájcban, és a zenéit néhány sorozatban és videójátékban is hallhattuk már.

Grande Reserve Tour

A nemrég startolt európai turnét júniusban egy amerikai követi majd. Az ehhez szükséges felszerelést két kamion és két busz szállítja, huszonnégy főből áll az utazó stáb, amihez Budapesten még közel ennyien csatlakoznak az építésnél.  Rag’n’Bone Man a színpadkép tervezésébe is beleszólt, állítólag a hangulatfokozó látványt igyekezett minimalizálni, amennyire lehet. A célja, hogy a közönség lehetőleg a zenére fókuszáljon, ennek érdekében a hangzást minden helyszínen egyedivé teszik.

Az előzenekarként fellépő Alberta Cross egy svéd-angol koprodukció, leginkább az indie szcénából lehet ismerős. Az egész turnén kíséri majd Rag’n’Bone Mant.

Hol lesz? Mennyiért?

A koncert május 4-én, pénteken este 20 órakor kezdődik  a budapesti Papp László Sportarénában. Kétféle elővételes jegyet lehet venni, ha biztosan nem szeretnénk lemaradni, az ülőjegyek kerekítve tizennégyezer, állójegyeket tizenhétezer forintért vehetünk személyesen az Arénában, vagy online a szervező Live Nation oldalán.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!