Új albumával érkezik a Föld Napja-partyra a Protonica

// 2019-04-17

Április 20-án a Föld Napja alkalmából gyűlnek össze a pszichedelikus zenékre utazók a Dürer-kertben, ezúttal egy egész napos programra. Természetesen megint a Goa.hu, az Y-Production és a Psybaba példás összefogásában.

A programok már délután 2-kor elkezdődnek. Lesz főzés kizárólag növényi alapanyagokból a természetvédelem és a szolidaritàs jegyében a Budapest Bike Maffia vezetésével. Lehet jógázni, előadásokat hallgatni, táncbemutatót tart a Judit Virag & Yoni Tribe. Lesz Art Market, ahol újrahasznosított alapanyagokból készült kézművestermékeket lehet majd vásárolni. Az Agni Triom Circus jóvoltából lesz kifejezett gyerekprogram is, lufiállat-hajtogatás, arcfestés, zsonglőriskola, ördögbot, tányérpörgetés, gólyalábazás és hulahopp.

A könnyedebb zenék is elindulnak délután, de aki csak a bulira kíváncsi, inkább sötétedés után érkezzen. A nagyteremben az Iboga Records-os berlini duó, a Protonica fog játszani. Jó tíz éve állnak együtt a pultban, sideprojectjük egy house-techno-formáció, mely a Kaempfer & Dietze névre hallgat. A meghívás jól időzített, hiszen április 26-án adják ki Gravity című új lemezüket, több mint valószínű tehát, hogy bele fogunk hallgatni az új dalokba élőben is.

Érdekes módon azonban nem az előbb említett Kaempfer & Dietze, hanem egy másik technós formációjuk, a Collidr ad majd a Dürer belső kertjében nappali szettet, tehát a német páros több zenei oldalát is megmutatja a hazai közönségnek.

Hallgasd meg a 2017-es Protonica-albumot!

Éjszaka ugyanott, ahol a Protonica szórakoztat majd, egy másik, Izraelből érkező páros, az Outsiders (polgári nevükön Haim Lev és Guy Malka) a húzónév. Ők ugyanúgy az Iboga tagjai, és szintén a progpsy-os zenéket adnak majd elő.

A szokásosan a Psybaba Records nevével fémjelzett dark-teremben a Virtuanoise lesz a külföldi meghívott. Cristian Vigati Olaszországból érkezik és a hitech-es zenék világában járatos. Már tizenhat évesen elkezdett zenekészítéssel foglalkozni, ráadásul már ekkor psypartyk hatására. Vigyázat, nagyon nagy bpm-en dolgozik, finoman szólva pörgős produkció várható tőle.

A szervezők így ajánlják a bulit: “A hatvanas években ébredtünk rá, hogy bolygónk mennyire sebezhető, hogy mennyire káros a természettől leváló emberiség koncepciója. 1970. Április 22-én Denis Hayes egyetemista hívószavára 25 millió amerikai emelte föl hangját a természetért. Az azóta eltelt években rengeteg kezdeményezés született, milliárdok csatlakoztak a mozgalomhoz, a helyzet azonban továbbra is kiábrándító. A természeti erőforrások kapzsi kihasználása mellett az emberiség iszonyatos szegénységgel néz szembe. Koncepcióink szerint az általunk szervezett rendezvény saját mikrokörnyezetünkben mindkét problémát kezelni próbálja. A Föld Napja mozgalom ezer szálon kötődik a magát a hippi- és a 1968 utáni generációk szellemi örökösének tekintő mai kor gyermekéhez.”

A dekorért két élvonalbeli csapat, a Zumart és a Psyplanet felel, online a Tixa rendszerében lehet jegyet venni, de csak a buli előtti nap éjfélig.