Úgy tűnik, nem érdekli a magyar zenészeket a Bandcamp-nap

// 2020-06-05

Pedig a márciusi félmillió után májusban már 7 milliót gyűjtött a zenészeknek globálisan egy nap alatt.

A hatalmas márciusi siker után a Bandcamp májustól júliusig (egyelőre legalábbis eddig) minden hónap első péntekjére jutalék nélküli napot hirdetett, amikor is semmire nem vonnak le jutalékot, amit náluk veszünk, legyen az zene vagy merchandise. Március 20-án több mint félmillió dollár maradt így a zenészeknél, május elsején csaknem másfélszereztek: 7 millió dollárt hagytak az előadóknál, akik náluk árulják a dolgaikat.

Ma ismét hónap első péntekje, tehát ma megint nekik megy minden pénz, amit a Bandcampen rájuk költünk. Erre a napra már rengeteg kiadó és előadó is speciális, külön ekkorra belőtt kedvezményekkel készült, a teljes lista itt – magyart nem találtunk rajta. De mi azért ma is, mint május elsején minden mai cikkünkbe beteszünk egy magyar előadó Bandcampjét, ezzel is ösztönözve a vásárlást.

Ezen kívül egyébként a streaming-szolgáltatóként is használható online-zenebolt június 19-re is jótékonysági akciót hirdetett: azon a napon is lemondanak a jutalékukról, de nem a zenészek, hanem az NAACP (National Association for the Advancement of Colored People, magyarul kb.: Országos Szövetség a Színesbőrűek Felemelkedéséért) javára, a George Floyd rendőr általi brutális meggyilkolása nyomán kialakuló rasszizmusellenes kampány keretében.


Ma tehát minden cikkünkben ajánljuk egy magyar előadó Bandcampen megvásárolható zenéjét:

IamyankEnsemble Live at Cafe Budapest

Itt vedd meg!


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




Zeneipari hírek, elemzések a Muzzaktól.