Tristan, a lemezlovag

// 2019-04-09

Április 12-én, pénteken a hajón újra a két szervezőcsapat összefogásával alakult szupergrupp, a The Cosmic Hug vezényel goapartyt, mégpedig a műfaj legnagyobb kiadójának legnagyobb sztárjával: Tristannal.

A The Cosmic Hug szervezőcsapat idén év elején alakult afféle hazai goaparty-szervező szupergrupp, az Avatar Events és a Végre Péntek közös projektje. Március elején debütáltak (ajánlónk erről), mindjárt a globális goaszcéna egyik “alapítójával”, Raja Rammal, aki amúgy rendszeres fellépője az Ozora Fesztiválnak is, idén az egyik vezető goakiadó, a Tip Records negyedszázados jubileuma alkalmából fog zenélni.

A Cosmic Hug második partyjára se kellett sokat várni, április 12-re, péntekre máris újra bookoltak egy psytrance-sztárt, szintén az A38-ra, aki ráadásul azért kettővel aktuálisabb is, mint Raja Ram. Ő Tristan Angliából, Londonból, és a Nano Recordstól, mely ténylegesen a legnagyobb psy-kiadójának számít a világon. Ráadásul a Nanón belül is a legünnepeltebb dj-nek számít, akinek szettjeire egyaránt be tud kattanni a lötyögős progis és akár az acsarkodós darkos, legyen az akár egy csodával határos fesztivál-tranceflooron, mint mondjuk az ozorai, vagy egy sötét, de boldogító klubteremben, mint a hajóé.

Rajta kívül a hazai szcéna két nagy öregje, egyben két fesztiválunk prominense, a SUN-tól (Solar United Natives) Oleg, illetve Ozorától Wegha (aki egyébként a Future Music kiadót írja a neve mögé) játszik a bulin – utóbbi ráadásul születésnapot is ünnepel majd, amiről viccesen így írnak a buli Facebook-eventjén: Fél lábbal már ugyan a sírban van, de a magyar goaszcéna egyik feketebáránya, dj Wegha is pont pénteken ünnepli a születésnapját. Ezért kérünk szépen titeket, hogy Tristan után ne lépjetek le azonnal, próbáljuk meg végigszenvedni a szettjét. Igen, biztos nem lesz olyan jó, mint Tristan, de azért egy mosolyt csak ki tudunk csikarni belőletek, hogy érezze a szpiritet.”

És bár azt írják ugyanitt, az eventen, hogy csütörtökön, tehát egy nappal a party előtt derül ki, mikor kezd Tristan, de mi azért megpróbáljuk megtippelni. A fönti vicces Facebook-posztból kiderül, hogy Wegha zárja a mulatságot, a kiírás szerint hajnali 6-ig pakolva a lemezeket. Azaz sanszosan 4-kor kezd majd, és mivel az egész buli éjjel fél 12-kor kezdődik (előtte az ukrán folktronic-formáció, az Onuka ad koncertet a hajón – ezt szintén külön cikkben ajánljuk, és jegyeket játszunk ki rá), nyilván Oleg szettjével, nos, mindebből arra következtetünk, hogy Tristan 2-kor lép a pult mögé.

Megvehető belépőkkel már nem is áll olyan jól a buli egyébként, se háromezres, se háromezer-ötszázas nincsen már, hanem limitált számban 4000 forintért még vehetünk elővételben, míg a helyszínen egy ötszázassal drágábban. Vagy lehet nálunk nyerni!
 

Játék

 
Hogy aposztrofáltuk Tristant ’17-es Forever Psychedelic-sztoris ajánlónkban? (Segítség a cikk utolsó harmadánál, a helyes válasz: “igazi globális goasztár”.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk április 12-én, pénteken délután 3-ig Tristan tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Csőre Ildikót és Kovách Boldizsárt, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a péntek esti The Cosmic Hug: Tristan partyra, az A38-ra. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.