Tóth Gabi az elektronikára – fúziós workshop a Szikrában

// 2011-03-18

A Red Bull Music Acadamy péntek esti workshopja az elektronikus zene és az élőhangszerek fúziójával foglalkozik a Szikra Cool Tour House-ban. A programok este 7-kor kezdődnek, az előadók az osztrák producer-hangmérnök, Patrick Pulsinger és Karányi Dani lesznek, a hamarosan kezdődő afterbulin pedig a Bootsie Quartet játszik mellettük.

Tóth Gabi fuzionál

Az este 7-kor kezdődő workshopon Karányi Dani és Patrick Pulsinger előadása között Lofti “Begi” Behnam (a Collins és Behnam producerpáros beltagja) műsorvezetésével mutatják be, mi fán terem a Red Bull Music Acadamy. Aztán egy érdekes produkciót is hallhatnak a résztvevők: a popsztár Tóth Gabi énekhangja alá dj O’Neal és a Folkfree tekerőlantosa, Hajas Gábor muzsikál.

A workshop után afterparty következik, ahol a Dj Bootsie Quartet zenél. Ebben a formációban a dj mellett egy dobos, egy billentyűs-gitáros és egy szaxofonos szerepel. De a workshop előadói is megmutatják, hogy nemcsak tanítják, de tudják is.

Pulsinger 1993-ban alapította a Cheap Records labelt Bécsben, Erdam Tunakannal közösen. Azóta keresi az elektronikus és élőhangszeres zene fúziós lehetőségeit, de Karányi Dani lemezein is tetten érhető efféle törekvés.