Totális headbangin’-káosz – megvannak a páros vipjegyek nyertesei a Modestepre! 

// 2015-08-31

Figyelem, figyelem! Dubstep – drum’n’bass – bass – hiphop – rock – grime – reggae – na, ilyen buli lesz a Budapest Parkban csütörtökön! Jön a Modestep, és ha jön, majd jól be is bizonyítja, hogy ezek a stílusok hatalmasat robbannak együtt. Megvannak a nyertesek!

 

2011-ben robbant be a köztudatba a banda a Feel Good és a Sunlight számokkal, melyekkel sikeresen meglovagolták a dubstep hibridvonalát, ügyesen megfogva a stílus esszenciáját. A számok szépen teljesítettek a brit listákon, és a srácok – kihasználva a gyorsan jött sikert – összedobtak egy jó kis színpadi show-t, ahol az über crossover-stílusok és a kemény basszusok hatalmas sikerre vitték a turnét.

Közben írták az új számaikat az első albumukhoz, az Evolutionary Theoryhez, mely végül 2013-ban jelent meg. A felvételeket rengeteg probléma kísérte, a megjelenése után nem sokkal Matthew Curtis és Nick T-sang ki is vált a zenekarból. Az albumon meg is látszott a zaklatottság, többnyire dubstep-alapok pulzáltak végig a számokon, ám ezeket stílusosan illeszkedtek a rapbetétekhez és a kifinomult vokálokhoz. A lemeznek vegyes fogadtatása volt, de kialakult egy nagyon masszív rajongóbázis, melynek tagjai már akkor elkezdték várni a második albumot.

Ezt már nem turnézás közben vették föl, és ez meg is látszik rajta. Ráadásul rengeteg segítséget is kaptak az albumhoz, mint például a kedvenc számunkba nem más szállt be, mint a rasztametálos Skindred. A Circles egy nagyon ütős reggae-metál-dnb-hibrid lett, melyet akár különböző színpadokon is el lehet játszani bármelyik fesztiválon – az eredmény tehát egy totális headbangin’-káosz! A gitár egyébként is sokkal több szerepet kapott az albumon, így az egész nehezebb, ütősebb lett, és leginkább rockos hatása lett a végeredménynek.

A Teddy Killerzzel közösen rögzített rock-drumstep-hibrid, az Inside My Head a piszkos élőbasszussal inkább rockos, mint elektronikus. A bizarr elektronika sem hiányozhatott, így az elektronikus zenei legendával, Culprate-tel közös szám képes kizökkenteni a legmélyebb csakrádból, áradó harmóniájával és a lüktető mélyeivel és zaklatott tört tempójával. De a szerencsések, akik a limitált kiadású lemezt szerezték meg, hallhatták a Genetix által megspékelt uptempós, acidbreakes intrós dubstep-indulót is, a Countdownt vagy a Tom Syndicate-es Mianite-t, az okosan összerakott drumstepes drum’n’basst. 

A London Road egyértelművé tette, hogy itt a Prodigy-, a Pendulum– vagy akár Chase and Status-féle zenei vénáról van szó, ráadásul a minőség is nagyon közel van az említett formációkhoz. Ennyi stílust többnyire szinte lehetetlen egy lemezbe zsúfolni izzadságszag nélkül. Nekik sikerült, sőt még vonósnégyest is használtak a nyitószámban. Az élőkoncertek nagyon impulzív bulik, de ha valaki volt négy éve a Dokkban, az tudja, hogy a dj-szettjeik is hatalmasat ütnek.

Csütörtökön a Parkban előzenekarnak nem más fog érkezni, mint a Cloud9, akik föl fogják húzni a buli hanguláatát és a tempóját is. A limitált elővét 2 999 forint, ám a helyszínen vett belépő egy ezressel drágább lesz. Ha szeretnél vipjegyet villantani a csajodnak vagy a haverodnak, válaszolj helyesen a következő kérdésre!

Játék

Melyik neves román dj-vel volt már egy színpadon a Modestep? (Segítség egy tavalyi ajánlónk végefelé.)

A helyes válasz: Shiver

A megfejtéseket szeptember 3-án, csütörtökön délig várrtuk a jatek@koncertblog.hu Modestep tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül három nyertest választottunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az aznap esti Modestep-buliba, a Budapest Parkba. A nyertesek pedig: Nyíri Zsófia, Rózshegyi Dorina és Németh Zoltán. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!