Top 5 megbukott rocksulis banda

// 2009-12-10

Sokan gondolják úgy gyerekként, vagy kamaszként, hogy sürgős közölnivalójuk van a világgal és azonnal alapítaniuk kell egy zenekart. Ezzel nincs is baj, ez a világ rendje. Kezdetekkor jön is egy pár bevált feldolgozás, aztán vagy íródnak saját számok, vagy elhal a próbálkozás. Jöjjön pár videó, ahol a fentebb említett életszakasz, interneten fellelhető, 5 legrosszabb lenyomata lett rögzítve. Nehéz dolog az önkifejezés, pláne így:

 

 

5.

 

 

Az összes közül talán ez a legszimpatikusabb zenekar. Habár sokkolóan kaotikus produkcióval készültek, az mégis szerethető, úgyhogy marad az utolsó hely. Sebaj srácok remélhetőleg néhány év múlva eltűnik belőletek a báj és feljebb léphettek a listán. (A videót nyugodtan 0:50-hez lehet tekerni, mert addig csak a szülők röhögnek azon, hogy a fiúk mennyit bénázik a gitárral.) Legjobb pillanat: 1:55-nél, mikor felzeng a refrén.

 

 

4.

 

 

Egy kicsit idősebb sulis zenekar, akik csak azért negyedikek, mert az énekes a verzékben nem énekel elég hamisan, valamint mert a 0:25-től kezdődő őrült tánc láttán beköltözik mindenkibe a borzalommal vegyes irigység. A 90-es évek menőcsávóit idéző frizura és fülbevaló viszont sokkal ellenszenvesebbé teszi a frontembert, mint az előző zenekar királyul rappelő és mozgó főhősét.

Legjobb pillanat: 1:10-től, amikor az énekes nem csak hülyén táncol, hanem érthetetlen módon a wah wah gitár hangját is utánozni próbálja.

 

 

3.

 

Minden sulizenekar repertoárjában megtalálható a Smells Like Teen Spirit a Nirvanától. Ez legalább olyan alapvetés, mint a Hey Joe, vagy a Stairway to Heaven. Ebből adódóan rengeteg zenekar játssza is ezt a számot szörnyen, de ahhoz azért valami teljesen különleges képesség kell, hogy ennyire kínos produkció születhessen. Amíg eljutunk a refrénig addig összeszorított fogakkal el lehet viselni, ahogy a srácok a háttérben kedvesen bénáznak és a frontember csaj lotyós mozdulataival próbálja lenyűgözni a bambán ülő nyolc éveseket. A refrénnél viszont elszabadul a pokol. Talán a világ legirritálóbb nője és annak hangja szabadul el a színpadon. Ha nem lennének a háttérben olyan gyerekek, akik az egészbe valami emberséget csepegtetnek, akkor ez a banda simán lehetne első is.

 

 

2.

 

 

A nézettségi adatok szerint ezt gondolják az emberek a világ legrosszabb feldolgozásának, nálunk mégis csak a második helyre volt elég. A felvétel nyilván rengeteg dolog miatt rettenetesen szomorú: a napfény, a valamelyik lelkes apuka által erőltetett egyenruha, az enervált srácok a színpadon, ez elkúrt vurstli hangulat talán mindenkit az öngyilkosság felé terelnének, nem csoda hogy a zene se lehet élvezhető. Ez a feldolgozás egyébként annyira híresen szar, hogy még Joey Tempest-nek is megmutatták. —>

 

 

Legjobb pillanat: Amikor a színpadért felelős Józsi bácsi 1:15-nél odamegy az egyik erősítőhöz és közelről meghallgatja, hogy ilyen tényleg van e.

 

1.

Jöjjön hát az első helyezett, ami kicsit talán kilóg a sorból, de ennél torzabb torzszülöttet én nem találtam sehol. A szereplők bár egy kicsit túlkorosak(18, 19 évesek) és elvileg valamennyire énekelni is tudnak (később kiderül, hogy nem), de ilyen sok szempontból ellenszenves borzalmat talán semmilyen kiskorú nem tudna produkálni. Vegyük is sorra, hogyan hatványozódik ez a videó minden idők legszörnyűbb gyerek/tini produkciójává: 1. – ez egy Linkin Park feldolgozás, 2. – egy német tehetségkutató műsorban, 3. – 90-es évekbeli fiúcsapatokat idéző manírokkal és !!koreográfiával!!, 4. – ami ráadásul egy könyvelő külsejű producer segítségével jött létre.

Van ennél szörnyűbb ?

 

 

 

Legjobb pillanat: A goth csaj feje 3:15-nél.

Címkék: