Mutasd csak, hogy mire jutottál a karanténban!

// 2020-05-23

Három karantén alatt született zenékből álló válogatásokat ad ki a Telekom Electronic Beats (EB).

Hétfőtől június 7., vasárnapig várják mindenki zenéjét, “akik az önkéntes karanténjuk alatt, a #maradjotthon szellemében írtak vagy írnak éppen friss zenéket, és ezeket szeretnék megmutatni az univerzumnak”.

A komoly szakmai arcok alkotta zsűri által kiválasztott, és az Analogue Zone által maszterelt zenék három válogatásra kerülnek majd rá, melyeket az EB a Selected Sounds kiadóval közösen ad ki. Alkotóik pénzt is kapnak, az egyik track videoklipet is, egy külön kiválasztott, 25 év alatti, kezdő producer pedig Magentakraft-különdíjat kap, egy maszteringkurzust és egy Elektron Digitakt dobgépet.

A három válogatás “tematika”, vagy cím, ami alapján várják számokat (ezek már az EB folyamatosan frissített Spotify-lejátszási listáin már futnak is):

  • Popping, azaz popzene – Spotify-on itt.
  • Clubbing, vagyis éjszakai, táncra való zenék – ez meg itt.
  • Xperimenting, tehát kísérleti darabok) – ez pedig itt.
  • Időtartam: 2-8 perc.

További részletek itt.

Ami viszont ott sincs, és még sehol nem jelent meg, az az, hogy ki zsűrizik majd a pályaműveket. Nos, az Electronic Beats hazai stábja mellett a Clubbing kategória komoly szakmai arc zsűritagja az Akt Records-os, technokunstos és dj-ként is szaktekintélynek számító Isu, az Xperimentingé az Exiles labelmenedzsere, Kolbenheyer Erik, a Poppingé pedig az Index újságírója, Sajó Dávid.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)




A hazai zeneszakma a saját kezébe igyekszik venni a sorsát: