35 éves a zenekar, mely a legkomolyabb corporate-arcokból is előhozza a pogóéhes ősállatot – ünnepi zúzdával veszi be a Parkot a Tankcsapda

// 2024-08-21

A debreceni rockerek megabulival ünneplik harmincötödik születésnapjukat augusztus 24-én szombaton a Budapest Parkban.

Hidd el, én nem tehetek róla,
így rakott le az a nyomorult gólya.
Hidd el, én nem tehetek róla,
szétfeszít belül a rock’n’roll rugója

– Tankcsapda: A rock&roll rugója

1989 október három huszonéves, hínárhajú suhanc úgy döntött, zenekart alapít: Lukács László gitáros-énekes, Buzsik György dobos és Tóth Laboncz Attila aka Labi basszer bandája először punkban nyomult – a legendás Auróra előzenekaraként kezdtek –, aztán később ráfordultak a rockosabb hangzásra.

Harmincöt év telt el az alapítás óta, és nem túlzás kijelenteni, hogy az ország leghíresebb rockbandájává váltak. A három és fél évtized alatt több tagcsere is történt, Lukácsék pedig számos stílussal kísérleteztek, leginkább a punk, a hardrock, a metál és később a popzene eszköztárából válogatva –

és több hibátlan lemezt is sikerült összepattintaniuk, tele horzsolós slágerekkel.

Mindenkinek megvan a kedvenc ‘Csapda-érája, és persze sokaknak az is, amit kifejezetten utál, és bizonyos körökben kifejezetten divatos is utálni őket, de az olyan számok, mint az Üdvözöl a pokol; a Fiúk ölébe lányok; az Ez az a ház; az Azt mondom, állj; az Egyszerű dal; A legjobb méreg; a Nem kell semmi; a Füst és lábdob; a Rio; a Rock a nevem; a Törölköző teniszütőkkel – és persze a Mennyország Tourist ikonikus, megkerülhetetlen szerzemények a magyar rock-, sőt komplett zenetörténetben,

amelyek a legkomolyabb, double-windsor-csomós nyakkendővel nyomuló corporate-arcokból is előhozzák a lelkük mélyén szunnyadó, pogóéhes rockandroll-ősállatot.

Az augusztus 24-i harmicötödik évfordulót ünneplő koncertről sanszos, hogy senki sem fog elégedetlenül távozni, mert Lukácsék évtizedeken átívelő rockshow-val készülnek.

Ahogy írják a honlapon:

Ezen az estén egészen biztosan előkerülnek az elmúlt három és fél évtized meghatározó rockhimnuszai, ikonikus slágerei. Tankerek, ha zajt akartok, itt a helyetek!

Szóval ideje bemelegíteni a nyakadat és felkötni az acélbetkós bakancsot – aztán mehet a zúzás most szombaton a Parkban.

Kapunyitás este 6-kor, az este tervezett menetrendje szerint 7 körül a trap/metálban utazó NLP durrantja be a közönség nyakát, majd nyolc körül begördülnek a Tankok is a színpadra. Jegyeket még találsz a Budapest Park honlapján, de a helyszínen, a koncert előtt már nem biztos hogy lesznek. További infók a Facebook-eventen.