Aki szeret táncolni, attól mindig csak egy lépésre van a szerelem

// 2020-04-29

Április 29. a tánc világnapja, amire a Trip hajó és a Tánckedd tart egész estés online táncmaratont az Első Magyar Karanténszínház keretében.

Cikkünk címe idézet Jane Austen (1775-1817) angol regényírónőtől. Képünkön pedig Bata Rita táncművész látható.

Délután 5-kor a Duda Éva Társulat első évtizedét bemutató dokumentumfilmből mutatnak tízperces ízelítőt. További részletek: Duda Éva Társulat – Eva Duda Dance Company. Őket a Tranzdanz – Noir produkciója követi, melynek itt van a trailere.

Majd jönnek az egypercesek:

A Trip és Tánckedd sorozatának társulatai arra kérték a táncművészeket, hogy küldjenek olyan rövid videókat, amik a vírus miatt kialakult helyzetben a négy fal között készültek, vagy egy korábbi előadást mutatnak be. Ezekből mi készítettünk egy közös produkciót, amit a tánc világnapján mutatunk meg Nektek! Így, ha nem is a szó szoros értelmében, de ma is együtt táncolhatunk.

Aztán este 6-tól jön a Batarita (Bata Rita táncművész) válogatása:

A butoh pályám meghatározó műfaja, inspirációs forrása. Yoshito Ohnóval 2008-ban Tokióban és Kamihoshikawán, 2009-ben és 2011-ben Budapesten, Ko Murobushival 2010-ben Párizsban, 2011-ben Budapesten, Pozsonyban és Krakkóban dolgoztam, léptem fel. Életem legmeghatározóbb élményei közé tartoznak a két legendás butoh-mesterrel megélt koprodukciós munkafolyamatok, közös alkotások, fellépések, az éjszakába nyúló beszélgetések, majd Ko Murobushival kialakult mély barátságunk. Egyikük sincsen már közöttünk, de a tánc világnapján ők is velünk ünnepelnek. Szeretettel emlékezem most rájuk.

További részletek a Facebook-eventen!


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Legutóbb ilyen világnapra emlékeztünk: