Szikrát kaptak – Prlmnt, új hely a Nyugatinál, a Szikra mozi épületében

// 2014-03-23

A sokat látott Nyugati tér legújabb helye nyílik április tizennyolcadikán, mégpedig a szintén sokat látott volt Szikra mozi épületében. A koncepció hasonló az eddigiekhez, most is afféle modern kultúrház lesz a patinás falak között, csak épp az eddigieknél sokkal exkluzívabb kivitelben, Prlmnt néven. A nyitás április tizennyolcadikán, pénteken.

Az épület a Budapest-belvárosi épített környezethez hasonlóan a századfordulón épült, impozáns-elegáns olasz barokkos belsőépítészeti stílussal. Többszintes, jelentősen tagolt, sokféle méretű termekkel, terekkel.

Most hogy új hely nyílik a nagy múltú létesítményben, kifogástalan hangrendszert, Magyarországon egyedülálló módon, Void-Acoustics-ot, illetve fényechnikát telepítenek be. Az összes helyiség klimatizált, de ha olyan az idő, kinyitják a tetőt, és mindjárt szabadtéri szórakozóhellyé alakul a Prlmnt (ejtsd: “parlament”).

Mindemellett nagykörúti terasz, reprezentatív galériás előadőterem, privátszobák várják a vendégeket, akik a kortárs színházi előadásoktól a divatbemutatókon és kiállításokon az elektronikus tánczenei partykig lelhetnek szórakozásra.

A Prlmnt április tizennyolcadikán, pénteken tartja grandopeningjét, mégpedig az angol-olasz elektronikus produkció, az Infinity Ink vezérletével. Egy héttel később pedig soha nem látott Zagar-koncerttel folytatják. A buli neve Zagar – Uplifted: Reconstruction for the Dancefloor, lényege pedig a nevéből következik: a zenekar eddigi slágereit dolgozza át erre a bulira dance-változatban, melyhez külön vj-programot is adnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!