Sötéten lüktet – megvan, ki mehet Ajjára

// 2019-10-08

A rasztájával és zenéjével egyformán ámulatba ejtő svájci dj-producer péntek este döngöl az A38-on. Jegynyertest hirdetünk!

A globális psytrance-szcéna egyik legnagyobb aktuális sztárja, Ajja legutóbb 2016 áprilisában játszott Budapesten – de nem Magyarországon, ugyanis a svájci művészcsalád sarjaként üstökösszerű karriert befutó zenész kihagyhatatlan az ozorai nagyszínpad – ráadásul főidős – lineupjából. Három és fél éve a Wegha-féle Végrepéntek csapat hozta, nem mellesleg Budapestre legelső alkalommal (ezt a bulit szintén nem mellesleg Ajja-interjúval vezettük föl), most pedig a Végre Péntek és az Avatar Events közös partyszervező formációja, a The Cosmic Hug bookolta.

Most a hajóra jön, tehát Ajja sötéten lüktetős hangzásához méltó lesz a hangrendszer. (’16-ban sem volt ezzel komoly gond, de mivel akkoriban nem volt ekkora ínség olyen helyekből, ahova nagyobb partykat lehet szervezni, így az a buli befért a volt Szikra mozi akkor még Prlmnt néven futó, impozáns épületébe.)

Október 11-én, pénteken éjjel fél 12-kor kezdődik a party (előtte három metálkoncert lesz, a The Southern Oracle-é, a Lifesické és a Reach-é). Az időrendet a szervezők még nem tették közzé, de a lineup persze teljes: Ajján (Peak Records) kívül csak két dj, Wegha (Future Music Records/The Cosmic Hug/Végrepéntek) és Tsubi (Labirhtym/Radiozora/Sangoma Records) játszik, zárás reggel 6-kor.

Már csak harmadik körös elővételes jegyek vannak 4000 forintért, a helyszínen egy ötszázassal többe kerül a bejutás. De egyet mi is kijátszunk, melynek megszerzésére már egyetlen kérdésre adott helyes válasszal esély nyílik.

Játék

Miért játszik ritkán Ajja zárt klubokban? – kérdeztük. (Segítség ’16-os interjúnkban, a megfejtés: “Azt hiszem, főleg annak tudható be, hogy jobban szeretem a szabadtéri partykat, hogy ott másként terjednek a hanghullámok. Nincsenek falak, amibe beleütközhetnek, szabadtéren a hangok kifolynak a hangszórókból és zavartalanul teszik a dolgukat, így a zene élményét direkt a hangszórók adják anélkül, hogy félrevezető visszaverődések zavarossá tennék a hang mezejét. Szerintem ez egy tisztább kapcsolódásra ad lehetőséget a táncolók és a zene, illetve az előadó között.”)

A megfejtéseket október 11-én, délig vártuk Ajja2 tárggyal a jatek@koncertblog.hu-ra. A helyes megfejtést küldők közül egy nyertest választottunk: Szegvári Andreát, aki ingyen mehet az esti The Cosmic Hug: Ajja partyra, az A38 hajóra. A nyertest e-mailben értesítettük, egyben tudattuk vele a buliba bejutás módját.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!