Sosemvolt dj-k

// 2010-02-02

Kezdjük a gyermekek megmentőjével, a drogmentes élet konzumszószólójával: dj Dominique-kel!

Várkonyi Attila már több mint tíz éve bedolgozta magát a hazai médiumokba. Volt rádiós programigazgató, marketingigazgató a Sport 1-nél, tavaly pedig kinevezték a királyi tv Szórakoztató Főszerkesztőségének élére. Közben pedig fővédnök és fellépő minden egyes védjük-meg-a-gyereket-a-drogoktól eseményen. Zenei munkásságából ennek ellenére is nehéz volna azonban bármilyen maradandó dolgot felsorolni. Egy a biztos: emberünk remekül lovagolta meg a kilencvenes években fellángoló „mindenkidj” hullámot, majd szépen bedolgozta magát az ennek révén megszerezhető állásokba. Ha másért nem, ezért megérdemel egy fél riszpektet, meg még egy falatnyit, a gyerekek miatt.  Másért nem.

Itt egy Youtube klipnek kellene következnie, de Dominique zenei munkásságáról sajnos nem találtam semmit.

Mintha csak kitagadott ikertestvérét látnám, ha beírom a Youtubeon: Dj Bobo. Pedig nem is hasonlítanak egymásra. Az örök túlélő és folyamatosan visszatérő, zsékategóriás sztár, aki soha nem állt be a dj-pultba. Inkább -khm- énektudásával és táncával szórakoztatott.

A mindentudó lexikon szerint már 1993 letett valamit az asztalra, nevezetesen a Dance with Me albumot. Hát el tudom képzelni, hogy aranylemez, de azért nem karcolta be magát túl mélyen a könnyűzene kocsmaasztalába. Viszont, azóta minden évben kihozott egy-egy korongot, úgyhogy valaki biztosan meg is veszi. Ő is kiérdemli a riszpektet, hiszen ha nem is nagyszerű maradandó alkotásaival, de  valahol még él bennünk.

Mai harmadik szereplőnkről nem sokat tudunk. Véletlenül leltünk rá a világhálón: dj Öcsi. Kényszervállalkozónak tűnik, aki nem azért specializálta magát a lakodalmakra, mert ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy szakszervezeti művházak bérelt termeiben táncoltasson részeg apósokat és anyósokat, hanem azért, mert talált egy piaci rést.

Fotó: dj Öcsi

Honlapján a vállalom menüpont alatt a következőket találjuk: r’n’b, hip-hop, funky, latin, dance, mai modern tánczene, house, trance, rock’n’roll, beat, retro, nosztalgia. Emberünk vállalja emellett egyedi weboldalak, webáruházak elkészítését, grafikai munkákat, eleget tesz diszkók, klubok, pubok meghívásának, vendégeik igényes szórakoztatásának az ország bármely pontján. Intézi eljegyzések, esküvők, leány- és legénybúcsúk, esküvők, céges bulik, ballagások, bankettek vagy bármilyen más privát rendezvény “zenei szolgáltatását”, rendezvények lebonyolítását. Karaoke, konga, show-műsorok szervezését, hang-fény és vizuáltechnikai eszközök bérbeadását, értékesítését, meglévő eszközökkel felszerelt vendéglátó helyek hangosítását, és eszközeinek karbantartását.

Valljuk be őszintén: bármit, bárhol, bármikor. Egy mosolygó riszpekt a leleményért.