Fokozódik a víruspara

// 2020-03-05

A Sons of Apollo az egész hátralévő európai turnáját lemondja.

Vagyis a teltházas németországi koncertek utáni olaszországi, franciaországi, spanyolországi, angliai, hollandiai, illetve a március 25-i budapesti, Barba Negra-fellépést is. Az egészet pedig elvileg nyárra halasztják.

A zenekar közleményében hosszasan indokolja a döntést. Mint írják, “a koronavírus-járvány miatt az európai államok kormányai olyan döntéseket hoznak, melyek rendezvényhelyszínek lezárásával, nagyobb események elhalasztásával és a légiközlekedés korlátozásával járnak, így sem a zenekar, sem a helyi rendezvényszervező partnerek, így a magyar Livesound sem lehet biztos abban, hogy a tervezett koncertek minden turnéállomáson garantáltan lezajlanak majd. Természetesen senki sem vitatja, hogy ezek az óvintézkedések mindannyiunk, így a koncertlátogatók, a fellépők és a személyzet biztonsága és egészsége érdekében lettek meghozva. A Sons of Apollo egyetért abban, hogy egy ilyen helyzetben az ember egészsége a legfontosabb, és nem szeretné egészségügyi kockázatoknak kitenni a fellépő zenekarokat, a turnén dolgozó munkatársakat vagy a rajongókat.”

Ezen fölül a turné szervezőinek a helyzet gazdasági és pénzügyi kockázataira is tekintettel kell lenniük, hiszen ha a turnéból akár csak néhány állomás is kiesik, az jelentősen csökkentheti a bevételt. Egy, a tengerentúlról történő költséges beutazást is megszervező zenekar esetében pedig ez a gazdasági kockázat különösen nagy. Ugyanakkor elkötelezettek, hogy amint a helyzet rendeződik, minden elhalasztott koncertet bepótolnak.

A budapesti koncertre megváltott jegyek a vásárlás helyén a koncert napjától számított 30 napig válthatók vissza, vagy érvényesek lesznek a később bejelentendő új időpontban is. A vipcsomagot vásárlók pedig a zenekar weboldalán és közösségimédia-csatornáin tájékozódhatnak a visszaváltás módjáról.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Joe Satriani nem mondja (még?) le a turnéját: