Szupercsapat jobb kémiával

// 2020-05-06

Újabb halasztott koncert kapott új dátumot – a Sons Of Apollo MMXX világ körüli albumturnéját jövő tavaszra került át, és a budapesti állomás 2021. május 26-án kerül sorra.

Az egykori Dream Theater- (Derek Sherinian, Mike Portnoy), Mr. Big- (Billy Sheehan), Guns N’ Roses- (Ron “Bumblefoot” Thal) és Journey-tagok (Jeff Scott Soto) alkotta progresszív-supergroup 2017-ben robbant be első, Psychotic Symphony című lemezével. A most, vagyis majd jövőre turnéztatott MMXX a második anyag:

Stilisztikailag ugyanazt az utat követtük, mint a debütáló albumnál, de úgy érezzük, ez erősebb lett, egyszerűen azért, mert jobban ismerjük egymást. A Psychotic Symphony volt az első alkalom, hogy így öten együtt dolgoztunk, szóval óhatatlanul voltak kísérletezések. Most már támaszkodhatunk a közös tapasztalatra, nemcsak az album felvételénél, de a turnézás során is. Egyértelműen jobb a kémia köztünk – meséli Mike Portnoy.

A tagok eléggé elfoglaltak, ezért az új lemez felvétele beletelt nyolc hónapba (miközben magára a 8 dal, köztük egy 16 perces megírására elég volt három hét), de azért pár videóklipre is tudtak időt szakítani, például erre:

Alig több mint egy év múlva érnek el hozzánk, a Livesound szervezésében, a Barba Negrában. Belépők elővételben 8900, a koncert napján 9500 forintba kerülnek, illetve természetesen az idén március 25-re tervezett koncertre megvett jegyek a ’21-es időpontra is érvényesek, illetve vissza is válthatók.


A Sons of Apollo hamar lemondta idei turnéját:




Ez!