Sipos Peti a Mirigyből: Ki kell böjtölni a jó paródiaalanyokat

// 2015-12-16

Magyarország legnézettebb parodista dalnokai, az Irigy Hónaljmirigy huszonöt éves jubileumát üli meg december 18-án, pénteken a Papp Lászlóban. Fölkerestük a zenekarvezető-frontember Sipos Petit egy kis elbeszélgetésre, és ő megnyílt, elárulta például, hogy igenis követik az aktuális zenei trendeket, meg hogy manapság már sokkal ritkább a jó paródizálható pop/rocksztár. Kiderült még, hogy hányszor fognak átöltözni a pénteki koncerten, ami egészen elképesztő szám, de nem írjuk ide, tessék elolvasni az egész cikket. Megvannak a nyerteseink!

irigy hónaljmirigy 25 éves jubileum papp lászló sportaréna paródia videoklip kis grófó wellhello byealex nyereményjáték interjú

Szülinapi kocc – Mirigy-style

 

Huszonöt év nagyon hosszú idő. Hogyan tartotok lépést a rajongók folyamatosan változó igényeivel?
– Figyeljük az aktuális trendeket, az új zenekarokat, a stílusirányzatokat. Mi is csak olyan dalokból tudunk jó paródiát készíteni, amit sokan ismernek, dúdolnak, szeretnek, vagy éppen utálnak. Így készült idén a No Roxa áj, és a Wellhelloparódiánk. Döntse el ki-ki magam, melyiket hová sorolja!

A Nincs fuxa jáj klipetek hazánk legnézettebb videója lett idén a Youtube-on. Tehát még mindig érdemes videoklipet készíteni.
– Sajnos már csak videoklipet érdemes készíteni. A lemezkiadás teljesen megszűnt, vagy legalábbis nem vásárolnak az emberek cédét, csak letöltenek, vagy csak egy-egy dal érdekli őket, és azt streamelik.

A mai előadók már nem olyan markánsak, hogy érdemes legyen feldolgozni őket, vagy az emberek inkább a már jól ismert sztárok paródiáit szeretnék látni?
– Bizony ki kell böjtölni a jó paródiaalanyokat, de azért pár évente előkerül pár jó ilyen. Gondoljunk csak a Byealex-paródiára! Úgy külsejében, mint hang(talanságában) jó paródiaalany.

Mi alapján választjátok ki a számot, amit feldolgoztok. Csak az alapja számít, amire könnyű rímeket írni, vagy szempont az is, hogy egy számnak eleve olyan a szövege, ami kívánja, hogy át legyen dolgozva? Ez a folyamat hogyan változott az évek során?
– Csak az ismertsége és az előbb említett karaktere számít. Az, hogy jó a dal vagy borzalmasan rossz, azt nem mi döntjük el, hanem a közönség. Figyeljük a médiát és a nézettségi, népszerűségi mutatókat, az alapján választunk.

Ki dönti el, hogy egy-egy számban a klipekben vagy akár a színpadon ki fog női ruhába bújni?
– Mindig az adott karakterhez, szituációhoz választunk, ez nem kívánságműsor. Ha csinosabb nő kellett, annak idején Zoli és Feri voltak a befutók, ha ronda, akkor Peti és Laci. Joviális Tanárnő vagy háziasszony általában Uszi és Tomi.

Hányszor terveztek átöltözni a jubileumi koncerten? Mi a legnehezebb része az állandó öltözködésnek?
– Jelenleg huszonhat átöltözés van a műsorban, azaz minden számhoz, plusz az összekötő jelenetekhez. A legnehezebb az időhiány, amikor egy kétmondatos konferálás alatt át kell öltözni, meg átkerülni esetleg a színpad másik oldalára, mert úgy van kitalálva a jelenet. De van olyan is, hogy egymásra veszünk több ruhát, hogy csak ledobálni kelljen, így időt spórolunk.

Lesz olyan szám a pénteki koncerten, amit még nem jelentettetek meg, és direkt itt szeretnétek először előadni?
– Budapesti koncerten még nem adtuk elő az idei slágereket, és csináltunk egy-két olyan válogatásmixet is, melyhez az anyagot a régi lemezekről szedtünk össze, és annak idején nagy sikere volt a rajongóknál.

Egy korábbi interjúban a húszéves Aréna-bulit emelték ki többen, mint a legmeghatározóbb zenekarral kapcsolatos élményüket  Mi arra vagyunk kíváncsiak, hogy melyik volt legfurcsább fellépésetek, és miért?
– Rengeteg ilyen van, hiszen a több tízezres Sziget-nagyszínpados buliktól az egészen kicsi falunapokig rengeteg helyen megfordultunk. Volt olyan is, hogy öt embernek ugráltunk egy panelházi lakásban, és le kellett venni a cipőt, mert padlószőnyeg volt. De az ilyen helyzetek tökéletesen jók arra, hogy az ember ne szálljon el magától, és a sikereitől.

Hogy tekintetek vissza 2015-re? Minden bejött, amire számítottatok?
– Az idei évünk nagyon jól sikerült, hiszen rengeteg fellépésünk volt, és a klipek, amiket csináltunk, a legnépszerűbb kategóriákban végeztek. Már tavasz óta foglalkozunk a mostani Aréna-koncert előkészületeivel, és most minden idegeskedés nélkül vágunk neki, hiszen a teljes műsort lejátszottuk vidéki sportcsarnokokban, és remekül fogadta a közönség. Nekünk is minden jól működött, a poénok, a műsor felépítése, az öltözések, a technika, minden. Jöhet az Aréna!!!

A buli

A negyedszázados jubileumi partyt jól megnyomják a srácok, ez nem is lehet kérdés, a fönt említett Budapesten még nem játszott számok mellett a legnagyobb slágerek is előkerülnek majd a tarsolyból, hogy azért adjanak a nosztalgiázóknak is esélyt. Ráadásul a legerősebb látványvilágú show-jukat ígérik, ami a Sipos Peti által lenyilatkozott huszonhat átöltözéssel megspékelve elég erősnek ígérkezik. A koncertre hatezer-kilencszáz és tizenhatezer-kilencszáz forintért lehet jegyeket váltani, vagy tőlünk nyerni

Játék

Melyik a kedvenc Vasovski Symphonic-dala Mr. Vasovskinak, az Aréna Mirigy után három nappal esedékes fellépőjének? (Segítség vele készült interjúnkban, a hekyes válasz pedig a Mező Misivel, a Radics Gigivel és a Tolvai Renivel készült dalok.)

A megfejtéseket december 18-én, pénteken délután háromig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra Mirigy tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Kovács Adriennt és Tzutor Mihályt, akik ingyen mehetnek a Mirigy 25 koncertre, a Papp László Budapest Sportarénába. A nyerteseket  e-mailben értesítettük, egyben tudatttuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!