Savale romale – visszatér a Balkan Beats, megvannak a párosjegynyertesek

// 2015-09-23

Szeptember 26-án szombaton akkora balkáni bulit raknak meg az Akváriumban, ahol még Palotai Zsolt is balkáni szettet tol majd – de csak a headliner kanadai Lemon Bucket Orkestra, a Balkan Beats-alapító Robert Soko dj-szettje, illetve a magyar Romano Drom után. Párosjegynyertesek a cikk végén, a visszatérő Balkan Beats sorozat első bulijára!

Lemon Bucket Orkestra – képzeld el ezt a csapatot a színpadon

Balkan Beats bulik pár éve nincsenek Budapesten, pedig szerintünk igény, az volna rá. Az Akvárium most feléleszti a nagy sikerű szériát, és mindjárt nagyot gurít, ahogy azt egy nagy visszatéréstől egyébként el is várjuk. A headliner a kanadai Lemon Bucket Orkestra, melyet a legnagyobb kanadai város, Toronto utcáin alapított négy utcazenész. Ehhez képesz mára tizenöten zenélnek egy színpadon, ami kellően balkáni káosz-színpadképet is eredeményez.

A mindössze tehát ötéves banda gyakorlatilag bejárta a világot, és Európában kifejezetten fesztiválkedvencnek számítanak. Mostani koncertjük Moorka című új lemezének anyagára épül majd, melynek számait egyik macedóniai, romániai és ukrajnai turnéjukon tanulták/szerezték/készítették. A balkánis-klezmeres-cigányos-elektronikus-partys-punkos briganti valahogy tíz előtt kezd, miután megtörtént az átállás a nyolcas kapunyitást követő Romano Drom-koncert után.

A hagyományos oláhcigány népzenét katalán rumbával, arab dolgokkal és poppal kevercselő zenekar annak idején a Balkan Beatsek házigazdája volt. Tizenhat éves történetük alatt többször körbejárták és -turnézták a világot, nyilván mindenhol őrült bulit kerekítve.

Őket a Balkan Beats alapítója, a szerb származású, de már berlini Robert Soko dj-programja követi. A levezetésről gondoskodó Palotai Zsolt mellett ő számít a szombati buli veteránjának, tekintve, hogy 1993-től szervez partykat Berlinben, Balkan Beats néven. Emellett hamarosan válogatáscédéket is kiadott – ennek és a bulik zajos sikerének, féktelen hangulatának köszönhetően a kétezres évekre a Balkan Beats igazi márkává nőtte ki magát, tulajdonképp az egész világon megismerték. London, Budapest, Párizs, Mexikóváros, Tokió mind otthont ad vagy adott már rendszeresen Balkan Beats buliknak.

A buli végére hajnalig-reggelig a húszéves dj-pályafutását mostanság ünneplő Palotai Zsolt veszi át a pultot. Balkáni szettjét ritkán mutogatja, de erre a bulira nyilván előveszi vonatkozó lemezeit. Elővételben egy tízes híján ezerkilencszáz forintba kerülnek a jegyek, míg normál jegyár majdnem háromezer. Kivéve annak, aki velünk játszik, és nyer.

Párosjegyük lett

Kik zenéltek az egyik utolsó budapesti Balkan Beatsen? (Segítség akkori ajánlónkban, helyes válasznak elfogadtuk dj Malakát, Sokót és a Romano Dromot.)

A megfejtéseket szombaton délig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra Balkan tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Barsvári Tímeát és Jóni Kristófot, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a szombat esti Balkan Beats partyra az Akvárium Klubba. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!