Sallangmentes, kiművelt, tökös – újra nálunk a Karma to Burn, megvannak a jegynyertesek!

// 2013-07-05

Hétfőn újra eljön hozzánk a stoner-metál klasszikus bandája, a Karma to Burn, akiket a stílus hazai felkentje, az egri Shapat Terror vezet föl. Az A38 tetőteraszán zajló eseményekre belépőt nyerhettél, nyertesek a cikk végén.

Várhatóan igazi “sivatagi rockzenével” érkezik július nyolcadikán a fővárosba az amerikai Karma to Burn zenekar, melynek koncertjére a két évvel ezelőtti koncerthez hasonlóan az egri Shapat Terror melegíti be a közönséget a Negative Art Prod szervezésében tartandó bulin.

A Karma to Burn ugyan nem kifejezetten hatalmas tömegeket megmozgató zenekar, de mindenképp a stoner klasszisai és klasszikusai közlé tartoznak. Olyan menő rockerek rajonganak értük, mint például John Garcia (Kyuss), korongjaik pedig a műfaj alapvetései között emlegetik.

Először 1997 és 2002 között működtek, majd két évvel a leállás után újra beindultak, mindjárt két új albummal is előrukkoltak. Mostanában viszont nem igazán hallani új anyagról, de azért jó, hogy jönnek újra. Már csak azért is, mert a 2011-es fellépésük elég jól sikerült, ami szintén a hajó teraszán volt.

Zenéjük nem túl bonyolult, sallangmentes, de valahogy mégis kiművelt és leginkább nagyon tökös. Annyira leszarják a külsőségeket, hogy instrumentális számaiknak általában még címet se adnak, csak egyszerűen sorszámozzák őket, ahogy elkészültek. Legutóbb kb. fél évvel a hajós koncert után jártak Magyarországon, a Kék Yukban, ezekkel nyerőszámokkal, vagyis ez volt a setlist: 47, 8, 39, 41, 14, 34, 42, 5, 1, 19, 32, 28, 20.

Az egri Shapat Terror a stoner hazai egyik legfőbb brigantija, és épp most adtak ki új ep-t. Legfrissebb dalaik elérhetők a weboldalukon, és íme, egyik legutóbbi zúzós videójuk. A koncertek este fél nyolckor kezdődnek, vagy kis csúszással, belépő kétezer forint, vagy játék a Koncertblogon:

Nyertesek

A stoner-metál egyik, ha nem “a” legnagyobbja, a Down mellett melyik zenekar érkezett még új lemezzel az idei Hegyalja Fesztiválra? (Segítség főszervezői interjúnk végén volt, a helyes válasz: Skindred.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk Karma tárggyal hétfőn délután háromig. A helyes megfejtést beküldők között két nyertest választottunk ki, akik ingyen mennek a hétfő esti Karma to Burn- és Shapat Terror-koncertre, az A38 tetőteraszára: Németh Sándort és Kováts Barnabást. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a köncertre bejutás módját. Nevüket a Facebook-oldalunkon is közöltük.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!