Roma zenével hasít az idei Budapest Ritmo

// 2018-10-01

És lesz még brazil, dél-afrikai, finn, ghánai, izraeli, lengyel, szerb, spanyol. Négy földrész muzsikusai az Akváriumban. Megvannak a jegynyertesek!

Október 5-én, pénteken kezdődik a Budapest Ritmo, és három napon át tart. A fesztivál három estéje alatt felsorakoznak a legnagyobb hazai világzenei előadók, és számos külföldi produkció. Idén a cigányzene kapta a főszerepet: fellép a Kanizsa Csillagai, a Romano Drom, a Várkonyi Csibészek és Tcha Limberger, a vak belga cigány fiú, aki 12 évesen már mesterien játszotta a manouche szvinget. Azóta beleszeretett a magyar népzenébe, olyannyira, hogy még a nyelvünket is megtanulta, ugyanis szerinte ez elengedhetetlen a népzene hiteles előadásához.

Külföldi csillagok

Eljön továbbá, többek között, az ötszörös Grammy-díjas dél-afrikai zulu kórus, a Ladysmith Black Mambazo, na meg a finn lánycsapat, a Tuuletar.

 

DJ Ipek Berlinből hozza el az undergroundot, annak is a különleges, hibrid tánczenei formáját. A szlovén Sirom trió a punk rockból indulva lett hiteles népzenei formáció. A Coladera brazil-portugál-zöld-foki együttes 15 ezer kilométeres távolságot hidal át a zenéjével.

 

Rajtuk kívül még rengeteg izgalmas előadó lesz, valamennyiüket megtalálod a Budapest Ritmo oldalán

Játék

Honnan származik Gili Yalo, a Budapest Ritmo izraeli fellépője? kérdeztük. (Segítség a menekült zenészekről szóló összeállításunkban., a helyes válasz: Etiópiából.)

A megfejtéseket október 5-én, pénteken délután 1 óráig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre, Ritmo tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül öt nyertest választottunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek valamelyik nap a Budapest Ritmo világzenei fesztiválra, az Akváriumba: Hormai Ádámot, Páli Mirellát, Rét Zsófit, Sipos Zsuzsannát és Tas Jánost. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a bejutás módját.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Budapest Ritmo / Facebook