Rocklegendák és izlandi elektronika – hét nap koncertjei

// 2018-10-17

Igen, jön a Uriah Heep és a GusGus. És lesz még indie pop, psytrance, techno, posztpunk, hardcore, progmetál, noise rock. Bulik jövő szerdáig.

Csütörtök, október 18.:

A Dürer posztpunkkal és synthpoppal vár mindenkit, fellép a Lebanon Hanover és a Black Nail Cabernet.

Vinnie Paul a Pantera dobosaként volt a legismertebb, de játszott a Rebel Meets Rebelben és a Hellyeah-ben is. Rá emlékeznek csütörtökön az A38-on, ahol felcsendülnek a három együttes legnagyobb számai, fellép az AWS énekese, Siklósi Örs, Áron András ‘Apey’ és a Strength of Will.

 

Péntek, október 19.:

Tesco Disco-buli lesz az Akváriumban, a Facebook-eseményben részletezik, hogy pontosan milyen számokra kell számítani.

Eközben az A38-on az Elefánt bemutatja a két, már korábban megígért single-jét.

A Supersonicban nagy psy-veretés lesz, a Labirythm szervezésében. A FindDaMental! fő fellépője Chris Rich, de játszik még Blastourist, Wegha, Kroko, Space és Tsubi is. További részletek a Facebook-eseményben.

Péntek-szombat, október 19-20.:

Az Ellátóházban két napig dübörög majd az underground rock és metál. Az első, pénteki felvonás során, a szcéna női előadói kerülnek előtérbe. A Facebook-eseményben azt ígérik, ez az este a latex- és bőrnadrágokról szól majd. Fellép a Hoss William’s Grave, a R.O.A.R. és a Touch Me Not. Szombaton dallamos metál lesz, a Half Past Dark és a Gone With The Wind előadásában, erről itt találsz bővebb infót.

 

Szombat, október 20.:

Csak össze ne dőljön a Dürer a három koncert alatt, amit szombaton lenyomnak. Fellép Áron András ‘Apey’,Lion’s Law francia punkegyüttes, éjjel pedig Perc & Claudio pörgetik a lemezeket.

Izland legmenőbb elektronikus csapata, a GusGus ismét eljön Magyarországra, izgalmas hangzása mellett hozza a a vizuális effekjeit is.

 

Vasárnap, október 21.:

Az ausztrál progmetál is beveszi a Dürert, a Caligula’s Horse jön a tavalyi, In Contact című lemezével. Az előzenekar a nálunk már bizonyított Circles, az estét pedig az I Built the Sky indítja.

Ugyancsak a Dürer Kertben lép fel Laurel. A fiatal dalszerzőlány indie popban nyomul, és különösebb hangszerelés nélkül is megállja a helyét.

Hétfő, október 22.:

Nem sokszor látunk ilyet, ez a hétfő akár pénteknek is elmenne, hála a munkaszüneti napnak. A Dürerben psy-buli lesz, egy goatrance- és egy darkszínpaddal, a két fő fellépő Astrix és Filteria, a többieket megtalálod itt.

Aki szereti az erős elektronikát, most foghatja a fejét, ugyanis az A38-on raw techno lesz egész éjjel Marika Rossával.

Az Ellátóban fellép az Óperentzia és a Seven Seconds in the Future.

A balkáni hangulat garantált hétfőn az Akváriumban, ott lesz ugyanis a Bohemian Betyars és a Parno Graszt, akik korábban már egy közös számra is összeálltak.

 

Kedd, október 23.:

Kedden a Killing Joke hozza el a new wave punkot a Dürerbe, a közönséget a Turbowolf melegíti.

Az 1969-ben alakult angol Uriah Heep a rocktörténet egyik legfontosabb zenekara, talán még a Deep Purple és a Led Zeppelin mellé is lehet őket sorolni. Na, ők jönnek most el az Akváriumba.

Eközben heavy metal és hardcore lesz az A38-on, a Life of Agony és a BillyBio előadásában, és erre a koncertre még jegyet is nyerhetsz nálunk, az alábbi cikkben:

Csak az a vérbő folyó – a Life Of Agony jegynyertesei

Szerda, október 24.:

A Dürerben noise rock lesz, fellép az amerikai Whores, előzenekar pedig német Heads.

 

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Pixabay