Robbanó kis álmok – jegyet nyertek a Colorstar lemez-újrabemutatójára

// 2015-01-29

Robbanó televíziók, elektronikus tánczene, pszichedelikus utazás, új dimenziók, party, világzene, belső filmek, lüktető ritmusok, gitáralapú electrock. A Colorstar január utolsó péntekjén mutatja be újra Solarize című hatodik albumát a Király utcai Gödör-utód G3-ban. Vendégzenekar a Sonar; megvannak a jegynyertesek.

Vidám Colorstar

Az 1G Records gondozásában még tavaly év végén megjelent lemez premierjét szilveszterkor tartották; ezt most megismétlik, hogy azok is meghallgathassák élőben a dalokat, akik máshol búcsúztatták 2014-et.

A lemezt nagy lelkesedéssel fogadta a közönség, és elég jó médiakritikákat is kapott (mi is tervezzük egyébként a lemezkritikát). Ahogy mondja a zenekar, a dalokban egészséges egyensúlyban van a Colorstar zenéjét a kezdeti időszakban jellemző elszállós-pszichedelikus vonal, és a legutóbbi, Flow című anyagon megkezdett poposabb irányzat.

Azt is mondják, hogy egy új korszak nyitánya a Solarize, hisz a Flow óta bekerült két új taggal új lehetőségek is jöttek. Az elektronikát kezelő Máté Szabolccsal például kiváló, tapasztalt énekes, így Keleti András mellett ő is egyre nagyobb szerepet kap. Az albumhoz több klip is készült már, a One More Song a tavaly nyári Bánki-tó Fesztiválon, míg decemberben lyric-videókat adott ki a zenekar a Kicsi fény és a Drops of Tears című dalokra.

A Colorstar előtt a Sonar nyitja az estét, akik filmzeneszerű, pszichedelikus-utazós-instrumentális zenéjükkel repítenek más dimenziókba. Erőteljes lüktetés, feszes ritmusok, szállós gitártémák, szépen megkomponált zörejek jellemzik zenei világukat.

A koncertek végén pedig az Alkopop-dj-k, Minek (aki persze tilosos is, és a Magyar Narancs egyik legjobb újságírója) és Lejön (Korai Banditos) pörget bakelitről. A Sonarral este kilenckor kezdődő, majd a Colorstarral fél tizenegykor folytatódó programra elővételben egy ezres, a helyszínen háromszázzal több a belépő. Vagy még ennyi se, ha velünk játszol:

Nyerj jegyet!

Hogy vélekedik Szalay Péter zenekarvezető a Flow album idejében törént Colorstar-tagváltozásokról? (Válasz tavaly májusi interjúnkvégefelé, helyes válasznak elfogadtu: “A zenekar működését, célkitűzéseit tekintve lényegesen egységesebb csapattá vált, mint korábban volt.”)

A megfejtéseket pénteken délután ötig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra Colorstar tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az aznap esti Sonar, Colorstar: Solarize – lemez-újrabemutató koncertre, a G3 Rendezvényközpontba: Pintér Gergelyt és Sylvia Summert. A nyertesek nevét ebben a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesítettük egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncert- és partybelépő-nyereményjátékainkon!