Rebecca Ferguson: Mindnyájan eggyé válunk – megvan a párosjegynyertes az akváriumos koncertjére!

// 2014-07-07

Rebecca Ferguson még csak huszonhét éves, de már megjárta a hadak útját. Többgyermekes anyukaként jelentkezett a 2010-es brit X-Faktorba, melyet végül a második helyen zárt. Első lemeze megjelenésekor egy befektetőtársaság csúnyán átverte, amivel több százezer dollárt bukott, de mégsem omlott össze. Napjainkban sokan Adele utódjaként emlegetik, aki egyébként nagy rajongója. A többmilliós Youtube-nézettséggel büszkélkedő Rebecca július kilencedikén az Akvárium Nagyhalljában lép föl. Ebből az alkalomból készítettünk vele telefonos interjút, plusz a cikk végén párosbelépő is nyerhető volt a koncertre – görgess a nyertes nevéért!

Az X-Faktor előtt több tehetségkutatón is kipróbáltad magad. P.Diddy kedvéért még Amerikába is elrepültél, de ott se értél el nagyobb sikereket. Mi tartotta benned a lelket, hogy megpróbáld a következőt is?
– Volt, hogy úgy éreztem, valami ártó szellem telepedett rám, aki megakadályozza, hogy előrébb tudjak lépni. Ez sokszor nagyon fájdalmas volt, de nem adtam föl, imádkoztam, hogy a szellem tovább álljon – és végül bekerültem az X-Faktorba.

Végül nem te nyerted meg a műsort, de sokan azt mondják, jobb egy tehetségkutatóban másodiknak lenni. Te mit gondolsz erről?
– Ez a legjobb dolog, ami történhetett velem. Így, hogy “csak” második lettem, nem volt akkora nyomás, kevesebb volt az elvárás. Nem kötött annyira a szerződés sem, ráadásul ha nem te vagy a nyertes, nincs körülötted az az őrület, hogy interjúról interjúra jársz, és időd sincs feldolgozni a történteket.

Adele, nagy rajongód lett a műsor alatt…
– Igen, volt olyan is, hogy megköszönte, hogy egy dalommal kihoztam belőle olyan mély érzéseket, melyeket nem minden nap él meg az ember. Ez hatalmas büszkeséggel töltött el. Kölcsönösen tiszteljük egymást, elképesztő énekesnőnek tartom, aki ugyanakkor nagyon emberközeli és barátságos is.

A műsorban lehetőséged nyílt duettet énekelni Christina Aguilerával is. Milyen volt a közös munka?
– Elképesztő! Ő egy ragyogó énekesnő, mindamellett pedig vérprofi. Nagyon feszített volt a napirendje, ha jól emlékszem, Ausztráliából érkezett a forgatásra. Lepróbáltuk a dalt, és már ment is vissza az öltözőjébe, így nem volt sok időnk beszélgetni, de egy nagyon alázatos művészt ismertem meg benne. Azt hiszem, sokat tanultam tőle az alatt az egy nap alatt.

Mi a véleményed az X-Faktorról?
– Ez egy összetett dolog. Kevés, ha jól énekelsz, nagyon fontos, hogy magadat add. A közönség átlát a szitán, rögtön kiszúrja, ha valaki mű. Én mindig igyekeztem kedves és közvetlen maradni az emberekkel, a stábbal, mindenkivel. Persze amikor feszített a tempó, vagy rossz napod van, nem könnyű, de vallom, hogy azt kapod vissza az emberektől, amit adsz.

Van két gyermeked, hogyan tudod összeegyeztetni az anyaságot az énekesnői pályafutásoddal?
– Volt egy időszak az életemben, mikor nagyon sokat voltam tőlük távol, de ennek már vége. Igyekszem a turnékat és az utazásokat az iskolai szünetekre időzíteni, így el tudnak velem jönni a világ különböző pontjaira, ami nagyon izgalmas a számukra. Magyarországra viszont nem jönnek, most én megyek majd haza hozzájuk. Ráadásul most várom a harmadik gyermekemet, szóval, nagyon izgalmas korszak ez az életemben.

Nagyon korán, még tizenévesen lettél anyuka, később mégis főiskolai szintű jogi ismereteket szereztél. Miért tartottad ezt fontosnak?
– Szerettem volna, ha a gyerekeim felnézhetnek rám. Nem akartam, hogy elkönyveljenek afféle “tinédzsermaminak”, aki azzal, hogy korán szült, elvágta magát egy lehetséges karriertől.

Ezért nyitottál szépségszalont is?
– Részben. De ez inkább csak egy hobbi. Persze rengeteg a munka vele, és néha nehéz összeegyeztetni az egyéb teendőimmel, de nem baj, ha az ember több lábon áll.

Az első albumod megjelenésekor csúnyán átvertek, hogyan érintett ez téged?
– Nehéz volt vele szembesülni. Akkor még rettentő naivan álltam hozzá mindenkihez, elhittem, hogy ők a szakemberek, és tudják, mit csinálnak. Jó lecke volt. Új voltam a show-bizniszben, nem ismertem föl az intő jeleket. De nem bánom, mert a történtek megerősítettek, és ma már sokkal magabiztosabban tudom képviselni az érdekeimet, mint azelőtt.

Idén újra turnéra indulsz, ennek keretein belül látogatsz el Budapestre is. Mire számíthatunk tőled?
– Egy vidám, energikus fellépésre. Élőzenekarral érkezem, így a hatás is nagyobb lesz. Mindnyájan eggyé válunk a színpadon, és remélhetőleg ez a közönségnek is átjön majd. Szeretném megtáncoltatni az embereket!

Duracell


Párosjegyet nyert a Rebecca Ferguson-koncertre!

Mit tanult meg Nagy Feró, a magyar X-Faktor 2010-2012 közötti zsűritagja a műsorból? (Segítség vele készült nemrégi interjúnkban, a helyes válasz: hogyan működik egy huszonegyedik századi show.)

A megfejtéseket július 9-én, szerdán délelőtt tizenegyig vártuk a koncertblog1@gmail.com-ra Rebecca tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül egy nyertest választottunk, aki másodmagával ingyen mehet a ma esti Rebecca Ferguson-koncertre, az Akvárium Klubba: Agyagási Nóra. A nyertes nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őt e-mailben értesítettük, egyben tudattuk vele a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!