Protohippik progresszív flow-ban – jegynyertesek Fabio&Moonra

// 2013-01-16

Fabio&Moon a német goa/psytrance élén járnak, most pénteken pedig a világ legjobb klubjában, az A38-on játszanak az Y-Production partyján. Megvannak a jegynyertesek.

A német psytrance-szcéna két meghatározó személyisége, Fabio és Benni Moon „nem
olyanok, mint a többiek”, ahogy ezt 2011-ben megjelent közös albumuk címe, a Not Like the
Otherz
is mondja.

Az offbeat-basszusokra finoman ívelő ütös-hullámzás adja zenéjük alapját, mely azonban nem áll meg a szokásos beetetős rátevéseknél, óvatos és germán precízióval komponált játékukat sokan már az éteri jelzővel illetik. Klasszikus trance-futamokba, vagy intelligens, a goaszpiritre kiéhezett protohippik fülét is jó eséllyel simogatják, így egyfajta kortárs, progresszív flow-ban suhanva táncolhatunk órákon át, belemerülve a néha régebbi hangnemeket idéző, időnként
pedig a klubzenék hangulatának érzékiségével kényeztető zenére.

Magyar oldalról az estét a szervező Y-Production csapata erősíti, Hruscsov a tőle megszokott laza és néhol őrületesen fúziós hangulatot hozza, Era egyre inkább közelít a német psytech új
irányai felé – és ezt igen ügyesen teszi. Botond trance-beatboxai és kifinomult stílusa remekül
egészítik ki a The Chromatic és ET actjeit.

A chillben megpihenők Snag, majd Scarol szofisztikált szettjén merenghetnek, míg Nasca a tőle megszokott “sámános” hanguatot hozza. A január 18-i, pénteki partynak ráadásul a nemrégiben a világ legjobb szórakozóhelyévé választott A38 állóhajó ad helyet, így az igényes, progresszív zenére lüktetni akaró, vájtfülű, “partytársadalmi” réteg is bátran belevághat az estébe.

Jegyet nyertek

Honnan érkeztek dj-k a Y-Production november végi Soul of Nations partyjára, a Dürer-kertbe? (Segítség korábbi ajánlónkban volt, helyes válasznak elfogadtuk Szerbiát, Olaszországot, Argentínát, Ausztriát, Izraelt, és még Magyarországot.)

A megfejtéseket Fabio&Moon tárggyal a jatek@koncertblog.hu címre vártuk január 18-án, pénteken délután négyig. A helyes megfejtést beküldők között két jegyet sorsoltunk ki az aznapi Fabio&Moon-goapartyra, az A38-ra: Fürtös Balázsnak és Lóránt Krisztinának. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, e-mailben értesítettük őket, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra.