“A jelenlegi állás szerint minimum egy évig nem lesz tömegrendezvény”

// 2020-05-11

Az Országos Rendezvényiroda vezérigazgatója, Posztobányi Andor posztolt egy hosszút a Facebookon, és nagyon nem biztató, amiket ír.

Azt írja, hogy sokan talán túl optimisták, mert azt gondolják, a rendezvénytilalom csak átmeneti helyzet, de ez közel sem biztos, sőt szerinte nem átmeneti, így mindenkinek föl kell készülnie egy egyéves válságtervvel. A zeneipar helyzetét egyszerűen csak így jellemzi:

Itt ki lett végezve egy iparág.

Mert miközben a szintén térdre kényszerített turizmus talán el tudja majd magát tartani a minden bizonnyal most felfutó belföldi turizmusból, addig a zeneiparnak ez az egész a lehető legrosszabbkor jött: a tavasz elején, amikor mindenki arra készült, hogy jönnek a rendezvények és a bevételek, így a tartalékok is a végét járják. Ezért is írja, hogy ő nem ítéli el az Artisjus szociális segélyére pályázókat, mert szerinte a 90 százalékuknak szüksége volt rá. És itt kiemeli Vastag Tamást, akinek ő nem azt javasolta, hogy két gyerekkel ne vegye föl a támogatást, és le a kalappal előtte.

Taglalja a gyógymód és a vakcina kérdését is mint alapvető tényezőjét, hogy az emberek egyáltalán mikor akarnak majd újra tömegrendezvényre menni, és itt hoz egy felmérést is, miszerint 40 százalékuk csak akkor, ha megvan az oltás.

Ezt a konklúziót adja:

A közhangulat nem azt mutatja, hogy bármi komoly segítséget kaphatunk az államtól. Vajon ez jelentheti-e azt, hogy nincs szükség a magyar könnyűzenére…? A jelenlegi intézkedések csak csekély mértékben érintik a szakma egészét. Annyian szeretnek benneteket és azokat, akik azért dolgoztak, hogy működjön, amit elképzeltetek… Most azonban mégsem tudok más tanácsot adni, minthogy összefogni, felkészülni a legrosszabbra. Az én fejemben is forognak a gondolatok a megoldásokról. De biztatni nem tudok senkit csak azt mondani, hogy fel kell készülni arra, hogy csak magunkra számíthatunk az elkövetkező évben és talán utána is.

A teljes poszt itt olvasható, és már csak azért is érdemes belekattintani, mert számos zenész, előadó, például Csonka “Pici”András, dj Newl és az Ocho Machó-s Krichknopf Gergő, is kifejti kommentben a véleményét:


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)


Ez egy idén októberi időpont, és nem igazán érthető tetten a sztoriban a Posztobányi által is hangsúlyozott összefogás: