Pörgős hétvége az Akváriumban – Freestylers és Parno Graszt koncert

// 2012-05-25

Erős hétvégének néz elé az Akvárium Klub – péntek este a világhírű brit csapat, a Freestylers tart elektronikus bulit, szombaton pedig a Parno Graszt zenekar húzza el a közönség nótáját, karöltve a Vojasa együtessel.

A Freestylers-t 1996-ban alapította Matt Cantor, Aston Harvey és Andrew Galea. A három zenei producerből és DJ-ből álló formáció már első albumával, a Drop the Bomb-bal hamar ismertté vált, és népszerűségük azután is töretlen maradt, hogy a csapat átalakult. Az új tagokkal sorra remek albumokat adtak ki, mint például a We Rock Hard vagy a Raw As F***. A jelenlegi tagok közt van Matt Cantor, Aston Harvey, MC SirReal, Rich Budge a gitárnál, Dave Budgen basszusgitározik, és Clive Jenner ül a doboknál. A breakbeat nagymestereinek tartják őket, akiknek zenéjében sokféle műfaj keveredik, például az electro, a bigbeat, a hiphop, a jungle, a dubstep vagy akár a dance.

A Parno Grasztnak pörgős éve van, idén már felléptek Pozsonyban és többször jártak Franciaországban is megmutatni az igazi cigány virtust. A Paszabról származó együttes az autentikus cigányzene egyik legnevesebb hazai képviselője. A zenekar magyarul és romani nyelven is énekel, akár egy dalon belül is használják mindkét nyelvet. Dalaik nagy részét maguk gyűjtötték a szabolcs-szatmári Paszabról és környékéről. Akik ismerik a zenekart, azok tudják, hogy a zenéjük friss, könnyed, tiszta és bámulatosan pörgős, ezt bizonyítják eddigi lemezeik (Rávágok a zongorára, Járom az utam, Ez a világ nekem való). Az együttes előadásmódja nagyon természetes, erőlködéstől mentes. Legújabb lemezük 2011 májusában jelent meg Reggelig mulatok címmel. Az új számok nagy része az életörömről, optimizmusról és mulatásról szól, sok szerzeményt pedig személyes élmények ihlettek. A zenekarvezető Oláh József egyik saját dalában például elmeséli nemrég született kislányának történetét.

A Parno Graszt mellett az este a Vojasa zenekar is fellép. Az ismert zenészekből álló zenekar tavaly alakult, de zenészei egyáltalán nem kezdők, olyan zenekarokban láthattuk őket mint a Nomada, az East Gipsy Band, a Romano Drom, a Khamoro, az Andro Drom, és közreműködtek Presser Gábor, gerendás Péter vagy a Tátrai Band produkciójában is.

Az est Facebook-eventje

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)