Plumpenelemek a breaker-születésnapon – jegyet nyertek Plump Djs-re és Ed Solóra

// 2013-03-05

Megint egy születésnapi party a Koncertblogon, a technós NVC január és a drum’n’basses Bladerunnaz február végi évfodulója után most szombaton, március 9-én a breakpartykban utazó Ninjabreakz ünnepel, a Blade-hez hasonlóan az A38-on. Szintén komoly nevekkel, a Plump Djs-zel és Ed Solóval, és szintén koncertblogos nyereményjátékkal. Nyertesek a cikk végén.

A Ninjabreakz nem volt hajlandók elismerni, hogy a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején igen népszerű nuskoolbreakznek leáldozott. Mindent elkövetnek, hogy életben tartsák a szcénát Magyarországon, és jólteszik, mert  segítségükkel megismerhetjük, milyen irányba mozdultak el az éra kiemelkedő előadói.

Elhoztak nekünk olyan nagyágyúkat, mint a Stanton Warriors, AquaskyKrafty Kuts, Lady Waks, Featurecast, Pimpsoul, JFB vagy épp Rennie Pilgrem. A High Definition Breaks rendezvénysorozat keretein belül megrendezett szülinapra idén is sikerült e kifogástalan lineuppal előállniuk a srácoknak: a Magyarországra rendszeresen ellátogató Plump Djs-zel egyetemben Ed Solo is ott lesz az A38-on, március kilencedikén, szombaton.

A Plump Djs a kilencvenes években állt össze, amikor Lee Rous dj-promóter és Andy Gardner, a Freestylers-szel kollaboráló zenész-dj először elkezdett együtt dzsemmelni a lemezjátszók mögött. 1999-ben adták ki első kislemezeiket a Fingerlickin’ kiadónál. Ezt követte 2000-ben első albumuk az A Plump Night Out. mely leginkább egy hosszú egybefüggő mix volt az addigi számaikból.

Az album sikere akkora volt, hogy a Mixmag őket kérte föl a 2001. februári cédémelléklete keverésére, melynek címe Elastic Breaks lett. Aztán 2003-ban két albumuk is megjelent: a Fabriclive sorozat nyolcadik része és az Eargasm, melyen többek között Gary Numan, és
a Lamb énekese, Louise Rhodes is segédkezett.

Ebben az időszakban több Breakspoll-díjat is besöpörtötek és a nuskoolbreakz kiemelkedő alakjaivá váltak. 2008-ra már színesítették palettájukat, és elkezdtek egyre több house-t, technót és az akkor feltörekvő dubstepet játszani négy lemezjátszós szettjeikben – ezt a vonalat a mai napig sikerült megőrizniük.

2009-től a Grand Hotel kiadó adja ki a lemezeiket. A 2012-es Gobstopper kicsit visszakanyarodott a kilencvenes évek elektrójához, mutatva a szettjeiket átjáró változatosságot; példakánt íme, egy idei amerikai szettjük.

Az este másik külföldi sztárja Ed Solo, aki 2005-ben keveredett bele a nuskool-szcénába, amikor is Krafty Kuts lemezboltja fölé költözött. Hamarosan jöttek a közös számok a 2006-os Freakshow albumra. Ezután számtalan kollabororációban vett részt, többek közt Freq Nastyvel, Roots Manuvával, Fatboy Slimmel, Shy Fx-szel és Deekline-nal.

A szombat esti bemelegítésről és a levezetésről természetesen a szervező Ninjabreakz üdvöskéi, azaz Pryus, Adam Dolph és Krueger gondoskodnak majd. Jegyek korlátozott számban az A38 jegypénztárában vagy a hajó weboldalán elővételezhetőek, kétezer-ötszáz forintért, vagy a helyszínen egy ötszázassal többért forintért. Ám aki a velünk játszik, az ingyen is bemehet:

Nyerj jegyet!

Melyik breakbeat-sztárt hozta el tavaly karácsony előtt két nappal a Ninjabreakz az A38-ra? (Segítség korábbi ajánlónkban.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com címre vártuk, március nyolcadikán, pénteken este hatig. A helyes megfejtést beküldők között két nyertest választottunk ki, akik ingyen mehetnek a szombati, március kilencedikei Ninjabreakz: Plum Djs & Ed Solo partyra az A38-ra – ők azok: Dormánd Tamás, Dárdás Laura. A nyerteseket nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, e-mailben értesítettük őket, egyúttal tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)