Minden engedélyük megvolt Péter Szabó Szilviáéknak az autóskoncert-sorozatukra, de jött a lex Tankcsapda – UPDATE: folyamatban volt az engedélyek beszerzése

// 2020-05-31

Ezt is megértük: egy zenekarra szabtak rendeletet, amit máris lex Tankcsapda néven emlegetnek.

Múltkor mi is megírtuk, hogy a Tankcsapda autós koncertekre készül, melyek épp erre a hétvégére estek, az egyik péntek este Debrecenben volt, a másikat szombat este Székesfehérváron tartották. Meg is kérdeztük aztán a kormányt és az Operatív Törzset is, hogy akkor ezt most szabad-e, de nem válaszoltak. Aztán a héten kiderült, hogy megjelent egy kormányrendelet, melyből kiderült: ezen a hétvégén, de csak ezen a hétvégén lehet autós koncerteket tartani.

Aztán péntek este Péter Szabó Szilvia, a korábbi Nox együttes énekesnője ezt írta ki a Facebook-oldalára:

Drága Mindenki! A következő sorokat nem vitaindítónak szánom, hanem egy kis magyarázatnak és nagyon köszönöm, ha végigolvassátok. Az elmúlt időszakban több ízben említettem, hogy meglepetéssel készülünk Nektek. Két hónappal ezelőtt megálmodtunk és kitaláltunk egy lehetséges, maximálisan biztonságos utat arra nézve, hogy a mostani helyzetben ne maradjatok koncertek nélkül, és mi is zenélhessünk végre. Több állomásos autós koncerteket szerettünk volna csinálni! Szinte már minden startra készen állt. A helyszínek, a technika a reklám, az engedélyek! Ma reggel viszont sajnos hatályba lépett egy kormányrendelet, mely előtt értetlenül állunk! Ennek a kormányrendeletnek az értelmében mi nem csinálhatjuk meg ezeket a koncerteket, és sajnos hétfőtől tiltva is lesznek az ilyen jellegű zenés rendezvények is! Szomorú szívvel reméljük, hogy ez csak valami félreértés, vagy tévedés, hiszen hetek óta dolgozunk valamin, ami biztonságos lenne a vírusra nézve, minden óvintézkedést, jogszabályt maximálisan betartva, hogy végre újra együtt lehessünk. Hirtelen lett tilos, ami eddig nem volt az! Nagyon fáj most a lelkem, de abban szeretnélek biztosítani benneteket, hogy veletek vagyok és minden idén elmaradt koncertet, szeretetet és energiát be fogunk pótolni amint lehet. A Tankcsapdának pedig őszintén kívánok nagyon jó bulit ma és holnap estére! Ölellek Benneteket! Béke és szeretet!

Megkérdeztük Péter Szabó Szilvia menedzserét, Völgyesi Györgyöt, hogy pontosan milyen engedélyeik voltak, milyen hatóság adta ki ezeket. Kiderült, hogy ők egy ötállomásos autóskoncert-sorozatot terveztek, sőt szerveztek meg egy rendezvény- és fesztiválszervező céggel együttműködve, minden óvintézkedést és szabályt betartva. Az engedélyeket pedig az utóbbi cég szerezte be, például a katasztrófavédelemtől, rendőrségtől. Tehát eddig semmi jogi akadálya nem volt az autós koncerteknek, ám ezt a héten kiadott kormányrendelet amellett, hogy engedélyezte, egyből meg is tiltotta, ami fölülírta a Péter Szabó Szilviáék által kapott engedélyeket.

Mint Völgyesi György elmondta,

az énekesnő által közzétett poszt nem mást, csupán azt a célt szolgálta, hogy magyarázatot adjon a rajongóinak, miszerint a beígért meglepetés és bejelentés pont egy autóskoncert-sorozat lett volna, amit sajnálatos módon idő előtt betiltott a kormány. Így sajnos nem tud eleget tenni az ígéretének.

UPDATE: Völgyesi György menedzser annyi pontosítást kért, hogy az engedélyek beszerzése folyamatban volt.


A Koncertblognak a Pénzszerészek spórolnak. (x)


Nem csak a kormány kavar a szabályokkal: