Párizs, London, Barcelona, Atlanta – Electronic Beats a világ körül, jegyet nyertek a budapestire!

// 2013-10-22

Barcelona, London, Atlanta az elmúlt huszonöt év nyári olimpiáinak városai voltak (Sidney és Athén mellett persze) – ez a három olimpiai helyszín az október 25-i, pénteki Electronic Beats partyvándorcirkusz három budapesti fellépőinek telephelyét is jelöli. A párizsi Nôze duó mellett az említett helyekről érkező John Talabot, Charlie XCX és Washed Out lép föl a Millenáris-Teátrumban pénteken az NVC szervezésében. Játék erre is a cikk végén, akárcsak a nyertesek.

Nôze

John Talabot

A spanyol-katalán elektronikus zenei színtér viszonlag friss arcát már most a Four Tet és a Caribou mellett emlegetik a vájtfülűek. A 2010-es Sunshine című diszkószerzemény hozta meg az első komoly sikert a tagnak. 2012-ben pedig már első albuma is megjelent ‘flN’ címmel a Permanent Vacation címke alatt. Talabotnak hamar eszébe jutott, hogy nem ártana élő-show-ban is bemutatni az albumot, ezért összeállt kollégájával, Pionallal, és vele érkezik a budapesti Electronic Beatsre is.

Nôze

Mondják a párizsi duót fellengzősen a Nyugat válaszának Emir Kusturicára. És hogy miért, az az az alábbi klipből máris kiderül. Az mindenesetre tuti, hogy Nicolas Sfintescu (aka dj Freak) és Ezechiel Pailhes fergeteges bulikat képesek pörgetni dzsessz- és rockelemekkel tarkított seggrázós house-ütemeikkel és ereszd-el-a-hajam-szettjeikkel. 2006-os Dance és a 2011-es Dring című lemezeik mindenképpen a newschoolhouse-szcéna alapdarabjai. Az Electronic Beats talán legjobban várt show-ja lesz az övék.

Charli XCX

A vagány londoni rappercsaj az október 25-i Electronic Beats alkalmával lép föl először a térségben. Az idén tavasszal megjelent bemutakozó True Romance albumával elég nagyot ütött a szószátyár hölgy, hogy ezt a sikert is túlszárnyalja az Icona Poppal közösen jegyezett, kihívó I Love It című szerzeményével, mely a sslágerlistákat is megmászta nemrégiben. A electropopban utazó hölgy a warehouserave földalatti világából folyt bele az elektronikus zene fősodrába.

Washed Out

A georgai Ernest Green lágyabb vízekre terel, ahogy “álomszerű, éteri elektronikus struktúrákkal” közelít a közönséghez. Az egykori hálószobazenész világának hű lenyomatai a Sub Pop kiadónál jegyzett 2011-es Within and Without és az idén nyáron megjelent Paracosm albumok. A dreampopproducer is föllép a pénteki EB fesztiválon.

Játék ingyenjegyért – megvannak a nyertesek

Melyik tavaly szeptemberi EB-fellépő számít szupergruppnak? (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz a Mostly Robot.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk EB 2013 tárggyal október 24-én, csütörtökön este hatig. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek a másnapi, 25-i Electronic Beats Festivalra, a Millenáris-Teátrumba: Pádár Attilát és Tomán Katalint. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!