Ozorát még ki sem pihentük, itt a Samsara

// 2018-08-07

A Samsara Fesztivált már negyedik alkalommal tartják meg a Siófokhoz közeli Törekiben augusztus 4-től 12-ig. Megvannak a jegynyertesek!

Habár a zene annyira nem veretős, mint Ozorán vagy a Sunon, a Samsara ugyanazon a szellemiségen alapszik, csak kicsit chillesebb, sőt “psybient” a tálalása. Itt a lélek és a test egyensúlya, na meg a nyugalom a fókusz, ezeknek az elérésére pedig külön helyszínek vannak a fesztiválon. Ilyen például a Healing Hut, ahol a masszázsé a főszerep, a Dharma Garden, ahol a jógáé, de az akrobatikus testmozgásnak is jutott helyszín. Ezeken kívül persze ezer másik mód van itt a kikapcsolódásra, az ékszerkészítéstől a légzőgyakorlat-workshopon át a függőágyban ringatózásig.

 
Három színpad

Mindent elmond a fesztivál profiljáról, hogy a Chill Stage itt nem valami eldugott hely, hanem maga a nagyszínpad. Javarészt olyan dj-k nyomják itt a zenét, mint Astropilot vagy Entheogenic. De estefelé azért itt is elfér a zúzás. Néhány fontosabb név a headlinerek közül: Avalon, Tripswitch, Carbon Based Lifeforms, Be Svendsen, Solar Fields, Kaya Project, Juno Reactor, Suduaya.

 

Lesz még két további színpad, az Alter stage és a Tilos Forest stage, ezeken megfordul majd, többek között, a magyar psytrance-szcéna színe-java.

Családbarát

Tizenkét éven aluliaknak ingyenes a belépés, külön csendes kempinget tartanak fent a családoknak, van gyermekmegőrző, képzett személyzettel és változatos programokkal, és a fesztivál a kutyákat is tárt karokkal várja.

  • Budapestről viszonylag egyszerű lejutni vonattal, bár az igazán elszántak egyből Ozoráról mennek a Samsarára, amire külön buszjáratot is indítottak.
  • A parkolás ingyenes, a kemping is.
  • HelloPayjel megy a fizetés, elfogadnak eurót, forintot és bankkártyát is.
  • Tilos italt és ételt bevinni, de a fesztivál területén van élelmiszerbolt normális árakkal.

Egyebekben a standard fesztiválszabályok érvényesek, így tilos tüzet gyújtani, csak a kijelölt területen szabad sátrazni és a sérült karszalag érvénytelen.

Játék

Mi volt a három évvel ezelőtti Samsara pszichedelikus filmfesztiváljának neve? – kérdeztük. (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz: Tripoteca.)

A megfejtéseket augusztus 9-én, csütörtökön délután 2-ig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre, Samsara tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottunk: Bodrogi Pétert, Fodor-Bolla Balázst, Hosszú Pétert, Kazi Veronikát és Veress-Kovács Istvánt, akik hétvégi jegyet kapnak a Samsara Fesztiválra. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a bejutás módját.

Ízelítő az első napokból:
 

Olga Kozłowska (@kozlowska.o.m) által megosztott bejegyzés,

 

* MR Photo* (@marcinreweda) által megosztott bejegyzés,

 

Judit Kren (@juccikren) által megosztott bejegyzés,

 

Valentina Iliofora Mazzoni (@iliofora_) által megosztott bejegyzés,

 

Zsolt Czinkóczky (@iamzsoltczinkoczky) által megosztott bejegyzés,

A hétvégére itt lehet jegyeket venni, a Facebook-esemény pedig itt van.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Pixabay