Öröm és boldogság – nyerj jegyet Gaudiumra és Technical Hitch-re!

// 2014-12-10

A soron következő nagy düreres goapartyt az Y-Production két vezéralakjának születésnapjának szánják a szervezők. Hruscsov negyvenedik és Toge harmincegyedik évfordulóját ünnepli, aminek a tiszteletére a svéd progresszívnagyágyút, Gaudiumot és az izraeli darkos Technical Hitch-et hozzák. Nyerj jegyet rá!

Gaudium latinul annyit tesz: boldogság. Mi lehetne stílusosabb, mint egy ilyen nevű előadóval születésnapi partyt tartani? Nyilván semmi, de az durva lenne, ha nem véletlenül alakult volna így, hanem direkt erre a bulira tartogatták volna a svéd psy-sztárt. Ezt pont nem kérdeztük, de azért beszéltettük Hruscsovot mint ünnepeltet és főszervezőt goás múltjáról.

“2000-ben kezdtem el a psypartyk utáni afterek szervezését, olyan legendás helyeken, mint a Dam Café, a Trafó, az Árpád-ház, ahol egy évvel később kezdődtek el a Hóvirág partyk, melyek valóban igazi goacsaládot toboroztak. 2002-ben ez a család akkora lett, hogy kinőttük az Astoriánál lévő helyet, és beköltöztünk a ferencvárosi MÁV-sporttelepre, Itt egészen 2006-ig voltunk, hoztuk Djane Gabyt, Space Buddhát, Mekkanikkát, Freqet… Ezzel egyidőben indult a régi pincehelyiséges Kashmir klub is, ahova 2008-ig eljött Edoardo, Space Cat, Atomic Pulse, Protonica, Phanatic, Quantum stb. 2004. május elsején megszerveztem életem első szabadtéri buliját is, Visegrádon az öreghegyi katlanban Psychedelic Europa Connection néven Cosmosis vendégszereplésével. Innen már nem volt megállás az openair-bulikkal sem. Először a dunaharaszti Kék-horgásztón tartottunk partykat, majd Dabason, a Kardos-tanyán leptük el a dombokat. Egy évvel az első szabadtéri szervezés után az első közös szervezésem is megtörtént, a Kashmirral és a Psybabával hoztuk Visegrádra a Rinkadinket. 2005-2009 között a kétfős Tranceport szervezőcsapat egyik tagja voltam: az alsónémedi reptérre jött a Xerox és Paul Taylor, a Wizzy Noise, Astrix, a Home-ban (!) csináltunk Bizzare Contactot, GMS-t a Garancsi-tónál, Yahelt a Dokk Clubban (!!). 2007-ben indul a Normafa Crew minden nyáron tartandó sorozata a csillebérci gyermektáborban, ahol a kezdetektől én és aktuális csapatom szervezi a goastage-et. 2009-ben alapítottam meg az Y-Productiont: Togéval, Botonddal, Snaggel, Psyletzkyvel, Sasával, Chromatickal, Green Cosmosszal, Flanger Strangersszel. Nagyon jó barátságot ápolunk a Psybaba-teammel és a Goa.hu csapatával, akikkel sokat dolgozunk együtt. Pár emlékezetes pillanat a Y-Production életéből: 2008-ban Perfect Stranger a Stúdió4-ben, 2009-ben Bugyin, a Szavanna-horgásztónál Ritmo, a Kashmirban Atma, ’10-ben Cosmosis, Vaishiyas és Furious Halászteleken, illetve Day-Din Bugyin.”

Ez a múlt, és bár próbáltuk a jövőről is kérdezni Hruscsovot, nem nagyon tudtunk kihúzni semmit, nyilván meglepetésnek szánja a 2015-ös terveket. Úgyhogy maradjunk is a mostani bulinál. Gaudiumról például nyolc évvel ezelőtt azt írta az Origo akkori elektronikus zenei és partyoldala, a party.[origo].hu (de akár simán fogalmzhatunk úgy is, hogy azt írtuk, ugyanis a Koncertblog csapata nagyrészt megegyezik a 2004 és 2009 között működő origós partyoldaléval):

“Denis Bajramovski és Andreas Wennersköld alkotja ezt a skandináv trance-t játszó kettőst. Egy Atari 1040 STE-n kezdték el saját zenéjüket világra hozni – ez a gép a Commodore-64-es korszakból való. A fiúk nyakig benne vannak tehát, sőt a kiadójuk úgy beszél róluk, mint Atmos, a Son Kite és Ticon méltó utódairól. Reméljük, nem csak azért méltók az utódlásra, mert elődeikhez hasonló zenét játszanak. Nincs újdonság – igaz, a minőség is a megszokott: kiváló.”

Menetelős, helyenként poposodó Gaudium

Nos, azóta Denis otthagyta Andreast, aki így egyedül maradt Gaudium, ám várhatóan a szombati minőségre sem lesz panasz, még akkor sem, ha azóta kissé poposodott, house-osodott a svéd felhozatala. A vezető progpsy-kiadó, az Iboga delegálta Gaudium éjjel fél három és hajnali fél öt között ad liveactet a nagyszínpadon. Itt tízkor Sasa kezd, majd fél tizenkettőkor a Flanger Stranger élőzik, eztán, fél egykor jön Hruscsov. Gaudium után reggel fél hétig a másik szülinapos, a harmincegy éves, az Y-Productionban kezdettől bennlévő Toge nyomja, majd nyolcig Botond.

A másik teremben hitech és darkpsy fog dörögni, ezúttal nem az Y obligát ilyen partnere, a Psybaba, hanem a Psychotria Records szervezésében. Tíz és éjfél között az őket képviselő Zegotha játszik, majd fél egyig a psybabás Jirzij, fél kettőtől az Alien Hardware (FAM/Lunatic Alien Records) liveactezik, háromtól Comsat és Petar (Fractal Records/Y-Production/Psychotria), majd öt és hét közé érkezik az izraeli dark-sztár, Technical Hitch (Insomnia Records), akinek hatásvadászos, epikus-heroikus dark- és hitechpsy-futamai sokszor egészen megdöbbentően hatnak. A zárás, nyolcig szintén élőzés, mégpedig a psychotriás Kalibratortól.

A csak éjfélkor, Comsat és Pollux közösködésével induló chill is a Psychotria műve lesz, akiket kettőkor követ Katsa és Shark, majd négytől a Shamen live-ja. A levezetés ugyancsak nyolcig Brian Grassfield dolga lesz.

Egy igazán heroikus műremek Technical Hitch-től

A Dürert a partyn a Psyplanet és az MHO Production dekózza be, a vizuált Sonia Libellula, és ott lesz a Psyhelp Team is, akik mindenkinek segítenek, aki esetleg bajba kerülne, rosszul lenne stb. a bulin. A beugró kétezer-ötszáz forint, de aki háromezres támogatói jegyet vesz, az a plusz ötszáz forinttal a fóti gyermekfalut támogatja karácsonyi ajándékokkal (a tavalyi buli bevételéből a László kórház kapott hasonló célra). De nálunk van két jegy, amit olvasóink között osztunk.

Nyerj jegyet!

Miért minősítettük “szinte kihagyhatatlannak” a 2012-es Wonderland fesztivált, melyen a Gaudium is fellépett? (Segítség akkori cikkünk elején.)

A megfejtéseket szombaton délután háromig várjuk a koncertblog1@gmail.com-ra Gaudium tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választunk, akik ingyen mehetnek a szombat esti Hruscsov 40th & Toge 31th – Gaudium & Technical Hitch partyra, a Dürer-kertbe. A nyertesek nevét ebben a cikkben, itt, illetve Facebook-oldalunkon közöljük. Őket e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!