Oldszkúl a budapesti dzsungelben – jegyet nyertek Matrixra

// 2013-01-24

Február elsején, tehát jövő pénteken a megújult, átalakított, „sokkal modernebb, durvább, aljasabb Corvin-tetőt” egy hamisítatlan régisulis drum’n’bass-szettel zúzza szét a legendás brit dj Matrix a Bladerunnaz szervezőcsapat Budapest Jungle sorozatának aktuális buliján. Megvannak a jegynyertesek.

matrix

A Metro Records atyja, eredeti nevén Jamie Quinn a Turbosound drum’n’bass-duó
egyik feleként kezdte pályafutását, 1994 óta pedig már Matrixként alkot (tehát nem a 99-ben bemutatott Mátrix-trilógia keltette hullámot meglovagolva válaszotta a nevet).

Első önálló sikerét 2000-ben, a testvére, Matt által üzemeltetett Virus Recordsnál kiadott Sleepwalkkal aratta. Töretlen népszerűségének is köszönhető, hogy az 1997-ben alapított saját
labeljét olyan nevek fémjelezik, mint például Optical (aki egyben testvére, Matt
Quinn), Fierce vagy a Cause4Concern.

2001-ben a Goldtrix duó tagjaként kirándulást tett a house műfajába is. A ma már klasszikusnak számító It’s Love (Trippin’) című sláger a US Billboard listájának élét is megjárta. 2005-től Futurebounddal karöltve dolgozik; az első albumuk, az Universal Truth sikere után némiképp a mainstream felé indult. A 2012-es kiadású All I Know és Magnetic Eyes című single-jeik a brit slágerlistákon is jó helyezést értek el. Remixei sem kevésbé izgalmasak és korszakalkotóak: például az Ed Rush&Optical-féle Medicine, a Nu:Tone Systemje vagy a Serum az Outfittől.

És hogy ezek után mégis mire számítsunk ezen az estén? Arra tippelünk, hogy az oldszkúlhimnuszok, mint akár a Temperament, az Asylum, a Flightpath, a Tightrope vagy a Vertigo fognak majd visszaröpíteni minket az időben. Alig várjuk, hogy kicsit nosztalgiázhassunk,
hiszen itthon Matrix a 2000-es évek elején kis túlzással egyet jelentett a törtütemekkel. Az egyik, igen emlékezetes bulijáról, 2000-ből találtunk is egy röpke flasht.

Hazai színekben indul a Spinline (Shogun Ltd.), Mastif (Bladerunnaz), Longman (Airbag) és Statik (Bladerunnaz), így garantált a reggelig tartó, erőteljes csapatás. A kisteremben pedig Gerysson (DSP) és Slanki (Organic Grooves, Budapest Bass Music) pörgetik a lemezeket.

A party este tízkor indul, a belépő éjfélig egy ezres, utána ezeröt – viszont nagyon
fontos, hogy elővétel nincs. Ugyanakkor a Tető este nyolctól egészen fél tizenkettőig bemelegítő italakciókkal fogadja a veretésre készülőket. Addig is hangolódásnak pedig érdemes ezt a 2003-as tilosos mixet hallgatni.

Nyerj jegyet!

Honnan jött dj Insideinfo a Blog Music Club Koncertblog közvetítette drum’n’bass-bulijára? (Segítség korábbi cikkünkben volt, a helyes válasz London.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk, Matrix tárggyal, február elsején, pénteken délig. A helyes megfejtést beküldők között két jegyet sorsoltunk ki a Bladerunnaz Budapest Jungle: Matrix partyjára: Kovács Biankának és Kovács Flórának. A nyertesek nevét Facebook-oldalunkon is közöljük, illetve e-mailben értesítjük őket, egyben tudatjuk velük a partyra bejutás módját.


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum – válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra