Ki nyert jegyet a Psy Crew szilveszteri bulijára?

// 2018-12-28

A Psychedelia Crew egy hatalmas partyval zárja az évet: másnap délutánig szólnak a lemezek a Fészek három termében. Megvannak a nyertesek!

A három színpad közül a legnagyobb a Main Stage, ahol Djane Goblin és Toxian & PsyCriminal melegít éjfélig, a Himnusz után pedig ZegothaTárák & Pamparam, valamint Wape játszik. Az afterről Stuy & GoofyKeZo & Silent Storm, Wasquez és Ph gondoskodik, egészen délután kettőig.

A Psy Second Stage-en Djane Briiizs és Amikwa kezd, a Himnusz után ErixDjane Lissza és RadZsa jön, az aftert pedig BilluminatiNova & Quantum Progress nyomja majd, na meg Exaghost, aki egy darkprog-szettel zár reggel tízkor.

Nincs Psy Crew buli Chill-Ambient Stage nélkül, a PsyCriminal pörgeti a lemezeket este tíztől reggel tízig, a maradék két órára pedig Nova áll be a pultba.

Tehát a buli este nyolctól egészen másnap délután kettőig tart a főszínpadon, a pontos beosztást és a jegyeket a Facebook-eseményben találod. Most pedig lássuk az est néhány főszereplőjét.

Goblin

…este nyolckor kezd majd a nagyszínpadon. Gyerekkora óta rajong az elektronikus zenéért, már 2012-ben, 22 évesen dj-zett. Ekkor még goát játszott, olyan helyeken lépett fel, mint a legendás R33, majd 2016 körül átállt technóra. Tagja lett a BeatBird FM-nek, rengeteg mixet készített, majd csatlakozott a Switch csapathoz, ahol azóta is oszlopos tag. Játszott külföldön és a Be Massive Camp fesztiválon is, na meg elnyerte a Police Mr és Miss Beta dj-verseny közönségdíját.

Zegotha

…szintén a főszínpadon nyomja majd, elsőként a Himnusz után. Zenei karrierjét dobosként kezdte egy hardcore-punk zenekarban, az első psytrance-bulijára 2003-ban jutott el. Tudatosan keresni kezdte a műfaj sötétebb hajtásait, bár akkoriban ezek nem voltak népszerűek Magyarországon. 2004-ben lépett fel először, két évig csak családias létszámú bulikon játszott. 2006-ban kezdett zenéket írni a Phazy M’ulator berkein belül, de már évek óta ismét a dj-zésre fókuszál. A darkpsytól időközben a nightpsy, zenonesque, psytechno műfajcsokor felé fordult.

Megjárt több külföldi fesztivált, így a Mystical Playgroundot vagy a belgrádi Planet Psychedelicetitthon pedig 2014 óta rendszeres vendég Ozorán, a Pumpui sátorban, ahol eleinte psytechnót, az elmúlt két évben pedig nightpsy-t játszik.

Ph

…déltől kettőig nyomja majd a nagyszínpadon, a szilveszteri buli utolsó fellépőjeként. Már az általánosban ének-zene szakos volt, a goa iránt 17 évesen kezdett érdeklődni, amiért a mai napig hálás a testvéreinek. Pár év otthoni gyakorlás után 22 évesen lépett fel először, kisvártatva pedig már saját bulit szervezett, Turbodelic néven.

Egy kisebb kihagyás után újult lelkesedéssel tért vissza, és zenésztársával megalapította a Flanger Strangers duót. Fellépéseken megfordultak Európa több országában, közben a munkáik a Kesuene, a Deeprog, az Ovnimoon és a Mystical Waves kadóknál jelentek meg. Olyan előadókkal álltak már egy színpadon, mint Astrix, az Ace Ventura, Suduaya, Mindwave, Neelix és Gaudium.

 

Játék

A techno melyik két alműfajában találta meg Zegotha a psy-os lüktetést és utaztatást? – kérdeztük. (Segítség tavalyi interjúnkban, a helyes válasz: a hypnotic és a psytechno.)

A megfejtéseket december 31-én, hétfőn délután 1-ig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre, PCSZ tárggyal. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a Psy Crew Szilveszterre, a Fészek klubba: Szabó Veronikát és Madai Áront. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!