Nyári tábor zenészeknek a nemzetközi sikerekért

// 2020-02-25

Indul a jelentkezési időszak az idei HOTS mentortáborára – március 20-án este 7-ig van időd, ha úgy érzed, a zenéd mellett más szkillekre is szükséged van a nemzetközi sikerhez.


Az Outbreakers’ Lab a Hungarian Oncoming Tunes (HOTS) nemzetközi mentortábora és az Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene-támogató Program kiemelt tehetséggondozója, melyen nemzetközi mentorok választanak ki szerzőket közös gondolkodásra és karriertervezésre. Jelentkezési határidő az idei táborra március 20., 19:00 óra.

Az idei már a negyedik Outbreakers’ Lab lesz, ezúttal Zsennyén. Az OBL-t az a kompetenciaéhség és információhiány hívta életre, melyet sok magyar produkció megtapasztal: a nemzetközi érvényesülés alapja a zene, ami mellett számos olyan dologra is szüksége lehet a szerzőknek, melyekre itthon még nincs intézményes képzés. A táborban nemzetközi szakemberek alkotják a mentorcsapatot; ők olyan tudást és fókuszt képesek mutatni a zenekaroknak, melyekkel magabiztosabban tudják magukat képviselni showcase-szereplések alkalmával, illetve az alkotás mellett előrelátóbban, tudatosabban lesznek képesek tervezni saját karrierjüket, figyelve az aktuális trendeket, zenekari sajátosságokat és a versenytársakat.

Olyan produkciókat várnak az idei táborba, akik

  • legalább egy, legfeljebb három kiadvánnyal rendelkeznek;
  • folyékonyan beszélnek angolul;
  • legföljebb 5 éve aktívak jelen felállásukkal;
  • az elmúlt 2 évben összesen legalább 30 koncertet adtak;
  • tudomásul veszik, hogy a táborba a zenekarból maximum 1 zenészt és 1 menedzsert várunk.

Utóbbi feltétel az egyik idei újítás is egyben; az elmúlt években ugyanis négy-ötszörös túljelentkezés volt, ami azzal járt együtt, hogy soha nem lehetett mindenkinek helyet biztosítani. És idén a tábort nemcsak a szerzők, hanem menedzsereik részére is biztosítják.

Az OBL volt az egyik első HOTS-projekt, így minden programirodai évben külön figyelmet szentelünk a programnak, hogy az előadók és a résztvevők számára is egyaránt fejleszthessük a személyes sessionök, a nyílt tanórák és a foglalkozásokon kívüli időtöltés minőségét. Az elmúlt években teljesen kirajzolódott, hogy az OBL-re beválasztott produkciók olyan artisztikus, vállalkozói nézőpontot sajátíthatnak el, amivel könnyebben tesznek állítást a saját alkotásaikról, és így akár showcase-ekről, akár turnékról, akár szerzői közreműködésekről volt szó, talán túlzás nélkül állítható, hogy az utóbbi évek könnyűzenei exporthullámának egyfajta csapat- és szellemépítő nyári táborává vált ez a háromnapos esemény, ami idén is várja majd azokat a friss produkciókat, akik úgy érzik, hogy már csak egy kisebb szikrára van szükségük ahhoz, hogy el merjék indítani a külföldi tervezést – mondta Bali Dávid exportiroda-vezető a HOTS mentortáborról.

A program vezető mentora, Magda Cholyst nemzetközileg elismert artistcoach, saját cége, az Artist In Bloom dalszerzők artisztikus karriertervezésére alapult. Képzései a táboron belül is jellemzően a belső útkeresésről szólnak. A korábban részt a programban a Depeche Mode korábbi menedzsere, Daryl Bamonte (a Schubert Publishing brit irodavezetője), a BUSH-on is előadó mentálhigiénés szakember, a brit Sally-Anne Gross University of Westminster), a Grammy-díjas producereket képviselő, szintén brit James Morgan (Pieces of 8 Music), Katia Giampaolo, a Music Moves Europe Talent Awards zsűritagja, az Europavox hálózat egyik alapítója, a ljubljanai MENT főszervezője, a szlovén Andraz Kajzer (MENT), az Idlewild tagja, a PRS saját mentálhigiénés programjának megbízott szakértője, Rod Jones, Ville Leppanen, az Everything Everything korábbi producere, a holland menedzser Andries van Wieren (3S Music), az osztrák menedzser és ügynök Julia Scherz (Ink Music), a belga A&R-os Ineke Daans (PIAS).


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Ki gondolta volna: