Nem lesz kötelező a maszk a kocsmában, és megvan a hónap szava: ORRTÁVOLSÁG

// 2020-05-07

Legalábbis akkor nem lesz kötelező a maszk, ha elfogadják a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) most kiadott ajánlásait. De elég sanszos, hogy elfogadják.

Az MTÜ közreadott egy kis kézikönyvet vendéglátósoknak, melyben ajánlásokat fogalmaznak meg a vendéglátóhelyek újranyitás utáni működésére vonatkozóan. Nem szerepel ezek között a vendégek kötelező maszkviselése, pedig megannyi burleszkjelenetnek lehettünk volna tanúi a nyáron, mikor pár sör után egyesek elfelejtik levenni a maszkot sörbe kortyolás előtt stb. De ha kéri a vendég, a helynek biztosítania kell.

Kötelező lesz viszont a pincérek és a többi dolgozó számára a maszk vagy plexi arcvédő, illetve a kesztyű használata. Ajánlott a vendégek fertőtlenítésre figyelmeztetése, és a személyzet minimalizált kontaktusa velük. A foglalásokat korlátozni vagy maximalizálni kellene, vagy turnusokat bevezetni.

Az asztalokat úgy kell elhelyezni, hogy az egymás melletti asztalnál ülők közötti orrtávolság minimum másfél méter legyen. Egy asztalnál pedig max négy ember ülhet. Az orrtávolság mellett egy másik kedvenc kifejezésünk is lett, ez pedig az asztali patika, ami az asztalokon elhelyezett fertőlenítőszetteket jelenti.


Előrébb járnak, pedig sokkal durvábban voltak: