Nem indul a görög aludni – űrfunky Drip Droppal a Psy-Fi warmupján

// 2018-01-03

A pont most hároméves Psychotria Records, úgy tűnik, gondoskodik róla, hogy az új évben a psytrance sötét oldalán élők is megkapják önálló bulikon is a maguk adagját. Kezdésnek mindjárt az egyik legaktuálisabb psytrance-előadóval, a görög Drip Droppal mint headlinerrel, ráadásul az évről évre exponenciálisan növő, hollandiai Psy-Fi fesztivál warmingupján.

 
Mi lesz, hogy lesz?

Január 6-án, este kilenctől az óbudai Supersonic Blue Hell & KVLT várja az undergound-psytrance híveit. Épphogy átcsöppentünk az új évbe, az első szombaton máris egy két táncteres bulin mozoghatjuk le az ünnepeket. A nagyteremben Drip Drop és Silfverberg játssza majd a savas nightpsy-zenéit, a stílus hazai legnagyobbjaival, míg a kisteremben a lazább ütemeké lesz a főszerep.

Mi is ez?

2013-ban tűnt föl Európa fesztiváltérképén a Psy-Fi, ami nagy reményekkel, de családiasan indult, és mostanára már közel harmincezres fesztté nőtte ki magát, megőrizve ugyanakkor családias jellegét. Erdő és tó szeretetteljes ölelésében, fergeteges lineuppal, ami így együtt hamar szinte a legnagyobbak közé emelte. Azt ezt szervező csapattal ápol kiváló kapcsolatot a forest/dark/nightfullon-psytrance (viszonylag) újdonász hazai brigádja, a Psychotria Records, akik minden évben képviseltetik is magukat feszten.

Mivel idén nagyköveti szintre emelkedett a kooperáció, a srácok okosan megvárták, hogy lecsengjen az év végi, szilveszteri buliszezon, és átcsöppenjünk az új évbe, hogy a buli utáni kétszázhuszon-pár elkövetkező napban csak a nyárra és a fesztiválra való készülődés jegyében teljen az év. Ráadásul maga a Psychotria is szülinapozik aznap: két éve januárban hozták tető alá az első ezen a néven futó partyt. Most is ütős fellépőket, és sok extrát dobtak be, biztos-ami-biztos.

Mit hallunk?

Kezdjük a fő helyszínnel. Itt a karácsony előtti Fobi/Mucora-bulin bemutakozó, majd a Winter SUN-on is fellépő Pantronic duó kezd majd este tízkor, hang dobbal és szinti/dobgéppel fölépített meditatív, hangoló szettjével. Őket Dr Space (tavalyi Ozora-felvezető interjúnk vele mint nagyszínpadi stage-menedzserrel itt olvasható) a Forestdelictől, a svájci Silfverberg a Fractal Recordstól, illetve a szervezőktől Petar és Ikoza követi majd.

Silfverberg maga is a komoly névnek számít, de az este legjobban várt fellépője természetesen a legfőbb headliner, a görög Drip Drop a Harmonia Records zászlóshajója, aki tavaly Ozorán nagyot ment, de klubban még nem zenélt nálunk. Az úriember Ridden néven már vagy tíz éve aktív (borzasztó erős ’16-os ozorai programját mindenképp hallgasd meg itt), a ropogós Drip Drop-hangzás ennek egyfajta letisztultabb, egyben “vidámabb” mutációjának mondható. Nomen est omen: utaztató témák, dinamikus ütemek és basszus, néha egészen űrfunky-fílinggel, mintha fraktállabirintuson csavarodnánk keresztül.

A másik színpadon nyugisabb zenék mennek majd. Darline kezd majd, őt Digital Sunrise követi. Éjféltől Cmst, ami a psychotriás Comsat technóba hajló, lassabb énjét takarja, utána Benho, az idei első vasárnap reggel pedig Sundi és Tatoo szettjével ér majd minket, ők a Radiozora csapatát erősítik.

Extrák

A vizuálért a Winter SUN-on is nagyot alkotó  Worldbridgernek, a hangzásért pedig a Funktion One-nak legyünk majd hálásak. Mint majd minden goabulin megszokhattuk, itt is itt lesz a Psyhelp Team is, akik nagy tapasztalattal és odafigyeléssel majdnem minden necces helyzetet megoldanak, ami előfordulhat egy bulin (amit persze határozottan érdemes elkerülni); ha úgy adódik, érdemes első körben őket keresni baj esetén.

Fontos tudni, hogy a Psy-Fi-ra kedvezményesen lehet majd jegyet venni a bulin. Száz euró (plusz öteurós kezelési költség), limitált számban, max ötszáz darab áll rendelkezésre ennyiért. Ráadásul ennyiért már csak a Psychotriától mint hazai nagykövetektől lehet vásárolni, mert már a százhúsz eurós jegyek is elfogytak a Psy-Fi Facebook-eventjének tanúsága szerint.

Hol lesz, mennyiért?

A legendás, és mára a város utolsó underground-klubjának mondható, főként Supersonic néven futó komplexum ad otthont a bulinak. Könnyen megközelíthető, negyedórás trip a belvárosból. Jegyeket háromezer-ötért vehetünk.

Hype
  • A psytrance egyik legaktuálisabb előadója először Budapesten.
  • Fesztiválfíling január közepén a városban.
  • Kedvezményes Psy-Fi-jegyek.
Játék

Mit írtunk tavaly ilyenkor, mennyire szeretjük mi a forestpsy-t? (Segítség akkori psychotriás ajánlónk kábé kétharmadánál, helyes válasz: “A forest műfajt tényleg a legjobbnak tartjuk minden goás bugyor maximális tisztelete és szeretete mellett.”)

A megfejtéseket január 6-án, szombaton délután háromig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra DD tárggyal. A beküldők közül három nyertest választottunk: Kerekes Kittit, Lengyel Juditot és Luzics Szabinát, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a szombat esti Psychotria Records: Psy-Fi Festival Warming Up Budapest partyra, a Supersonicba. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!