Ne rakj be egy dobozba – vipjegyet nyert a DJ Rush-os M47 Classicra!

// 2015-03-10

Az M47 Sárándon legendás hely volt, a partydzsankik még most is rendszeresen emlegetik, emlékszel, amikor DJ Rush ezt és ezt rakta azon a pénteken? – és igen, DJ Rush emblematikus figurája volt a helynek, szinte hazajárt Sárándra. Most ismét ezt a hangulatot élhetjük át szombaton a Petőfi Csarnokban, ahol megint DJ Rush szettjére csapathatunk a régi cimborákkal. Játék a cikk végén, a nyertessel.

Isaiah Major (aka DJ Rush, aka Major Rush, aka Russian Roulette, aka Drum Major) Chicagóban született, ami nem hátrány, ha technóban szeretnél alkotni. Eleinte nem a zenére fókuszált, hanem a számítástechnikára, szerzett is diplomát belőle, majd pedig a pszichológiára, dühkezelésből is beújított egy másodikat. Aztán a különböző installációival több művészeti elismerést is szerzett, és ezek révén jutott ki Berlinbe, ahol magával ragadta a technopartyk világa.

Csapot-papot maga mögött hagyva beleásta magát a lemezpörgetés és a zeneszerzés rejtelmeibe, és a siker szinte azonnal jött. Már a kilencvenes évek elején kiadta a Knee Deep és a Child’s Play maxikat, és a letisztult, de markáns dobalapjaival egyből komoly közönséget toborzott. Az elmúlt huszonöt évben mintegy száz megjelenéssel büszkélkedhet, benne számos mixlemez és kompiláció, melyek egy része a saját Knedeep kiadójánál jelent már meg. Ugyan utolsó stúdióalbuma 2000-ben jelent meg Shall We Dance? címmel, melyet óriási érdeklődés övezte, végül hat különböző kiadás született belőle.

Az elsődleges célja mindig is a szórakoztatás volt, és többnyire a keményebb vonalas technó dominált a szettjeiben (amihez gyakran félelmetes külsőt is öltött, mint Russian Roulette), ám amikor a német hardtechnóról, a schranzról kérdezték, nagyon kikelt magából: “Mindig próbáltam elhatárolódni ettől az irányzattól, az én szettjeim mindig tele voltak energiával, de az újgenerációs partyszervezőket csak az hajtja, hogy minél gyorsabban pörögjön és keményebben szóljon. Játszottam dj-k után, akik átlag százhatvanöt bpm-en tartották az ütemet, és az utánam jövők pedig még gyorsabban, amíg már nem maradt lány a tánctéren, és egy nagy kolbászfeszt lett a buliból, amit senki sem élvezett. Ennek nincs semmi értelme, és a vibe-ja is elég gáz. Enegem ne próbáljanak dobozba rakni, az én szettjeim tele vannak dzsesszes, funkos, diszkós hatásokkal. Próbálom feldobni, és nem egysíkúan tartani az ütemeket, mert ettől lesz szórakoztató!”

A partyn DJ Rush után Marco Remus fog pakolni, kiegészülve a hazai dj-k színes felhozatalával. Anton VL, illetve Schmidt és Zsíros b2b-szettje vezeti föl az estét Rush előtt, majd pedig Playman Dj és Grega zárja a sort reggel fél kilenckor (afterparty pedig a Groove-ban). A normál jegyek hatezer forintba kerülnek, viszont csak az elővét játszik, a helyszínre ugyanis nem terveznek jegyárusítást a szervezők. Te viszont ingyen jöhetsz vipjeggyel, ha válaszolsz a kérdésünkre!

Játék

Mikor tért át Ableton Live-ra A.Paul, a portugál sztártechnós, a Mute novemberi vendége? (Segítség vele készített interjúnk közepén, a helyes válasz: 2005-ben.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk március 14-én, szombaton délután háromig Rush tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül egy nyertest választottunk: Tóth Lászlót, aki vipjeggyel ingyen mehet a szombat esti M47 Classic – DJ Rush partyra, a Petőfi Csarnokba. A nyertest e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj, és hogy részt vehess a belépő-nyereményjátékainkon!