Nagy nevek, nagy vizek – nyári fesztiválajánló

// 2019-07-09

Összeszedtük, mire számíthatsz idén az EFOTT, Sziget, Strand, Be my Lake négyszögben.

EFOTT

Az EFOTT az a fesztivál, amely minden ízében a fiatal egyetemistáknak szól. A hatnapos bérlet csak kicsit drágább, mint egy egynapos Sziget-jegy, és mindenki megtalálja a saját ízléséhez passzoló színpadot. Ahogy minden évben, a szervezők idén is készültek pár nagy névvel: eljön Rita Ora, Borgore, Tujamo és a Scooter. A magyar húzónevek persze többenvannak: Tankcsapda, Halott Pénz, Majka, Brains, Wellhello, Follow the Flow, Punnany Massif, AK26, Margaret Island – és még Necc Party is lesz.

Más fesztiválokhoz képest a különböző műfajok jobban elkülönülnek az EFOTT-on, már ami a kisebb színpadokat illeti. Külön helyet kap a hiphop (fellép, például, Sub Bass Monster és a USNK), a rock és metál (Apey and the Pea, AWS), az elektronika, valamint az alter.

A 2019-es EFOTT július 9. és 14. között zajlik Velencén, a Facebook-eseményt itt találod, a teljes programot pedig itt.

 

Sziget

Azt már korábban megtudtuk, hogy a Sziget-jegy relatíve nem drága, elvégre egy Foo Fighters önmagában kerülne húszezer forintba, a Szigeten ráadásul előtte lesz még Twenty One Pilots is. A fesztivált ez a két előadó zárja, de persze a többi nap is lesznek olyan headlinerek, akik a világ bármely pontján tömegeket vonzanak (ez mondjuk el is várható a száztíz ezres bérletért cserébe). Értelemszerűen a teljesség igénye nélkül: Ed Sheeran, Macklemore, Martin Garrix, Post Malone, Florence + the Machine is ott lesz a Duna legbulisabb szigetén.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Sziget Festival (@szigetofficial) által megosztott bejegyzés,

A külföldi szárokon kívül három magyar együttesnek sikerült felkerülni a Nagyszínpadra: egy-egy napot nyit a Quimby, a Punnany Massif és a USEME, ez utóbbin kívül csak a Foo Fighters lesz rockzenekar. Idén is elmondható, hogy az orbitális programtáblán nagyon kevés a nevesebb underground előadó, úgy kell vadászni rájuk a rengeteg színpad között. Összességében a Sziget (augusztus 7-13., Budapest, Hajógyári-sziget) telitalálat annak, aki kedveli a menő előadókat, ráadásul a jegy- és bérletárból is le lehet faragni, ha valaki beáll önkéntesnek, de van opció féláras diákbérletre is.

Strand

A Strand kicsit hasonló, mint az EFOTT, de rövidebb (augusztus 20-24.), és persze a Balcsinál, Zamárdiban rendezik. Mivel szigetes esemény, itt is lehet önkéntesnek jelentkezni és diákjegyet is lehet kapni. A külföldi névsor itt is veretes, rajta van a Bastille, Jason Derulo, John Newman, Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike. A magyarok közül pedig fellépnek a legnépszerűbbek, köztük Halott Pénz, a Wellhello és a Brains. Néhány magyar zenekarnak láthatjuk az énekesét a tábortűznél, például Járai Márkot a Halott Pénzből, Szivák Zsoltot a Cloud9+-ból, Siklósi Örsöt az AWS-ből.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Strand Fesztivál Official (@strandfesztival) által megosztott bejegyzés,

A Strandon is lesz Corner, egy tehetségkutató, mely az idei Volton debütált, azzal a mottóval, hogy

azé a színpad, aki fel mer rá állni.

Milyen igaz. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy lesz egy színpad, ahol bárki énekelhet, mondhat verset vagy előadhat igazából bármit.

B my Lake

A Stranddal szomszédos ikerfeszivál idei felhozatalából sok név már ismerős lehet tavalyról vagy akár azelőttről: Amelie Lens, Sam Paganini, Charlotte De Witte, Chris Liebing vagy itthonról Hot X. Ahogy minden évben, most is a technóé a főszerep, össze is raktak egy ízelítőt az előadókról:

A B my Lake-en is lehet ám önkénteskedni, diákjegyet viszont nem árulnak rá. Szerencsére ez a fesztivál is odébb van még (augusztus 21-24.), így még bőven van idő kedvezményesen jegyet venni.

Hallgasd meg itt a Koncertblog összes podcastját!

Címlapkép: Sziget Festival Official / Facebook