Mi vagyunk a családod – nyit a Margitsziget, ingyen mennek Compact Discóra és elektronikára!

// 2015-04-27

Nyakunkon a nyár, amit a különféle kiülős és szabadtéri helyek, teraszok durván felpörgő nyitóbulijai is jeleznek. A május elsejei hosszúhétvégén nyílik például a Zippp Margitsziget – pénteken kora délutántól családi, de azért zenés majális, este nyolckor akár gyerekkompatibilis Compact Disco-koncert, majd másnap, már este hattól Contra Mundum-party. Megvannak a jegynyertesek.

A margitszigeti bulizásnak nagy hagyományai vannak, aminek élenjárója a korábban Cha-Cha-Cha-terasznak, majd Cabriónak, tavaly pedig Zippp Clubnak elnevezett komplexum az Atlétikai Centrumnál. A sziget déli, Margit hídi végénél idén kimaxolják a szórakoztatóközpontot, mégpedig Zippp Margitsziget néven, ugyanis egy kézbe került a stadionnál lévő régi szabadtéri hely (ez lesz konkrétan a Zippp Club), a mellette tavaly kialakított plázsjellegű, homokos placc (Zippp Beach), illetve a hídhoz legközelebb eső, eddig diszkó, idéntől pedig már modernebb, de azért még populárisabb elektronikus zenét adó hely (Zippp Terrace). Az egész komplexumot egyébként májusban részletes helybemutató riporttal mutatjuk majd be.

A május elsejei hosszúhétvégénél jobb alkalmat nem is igen találni egy ilyen vállalkozás beindítására. A kétnapos We Are Family Disco-majális első napja, tehát május elseje péntek tényleg – legalábbis részben – tényleg családos programnak ígérkezik. Nyitás már délután kettőkor, amikor is – főleg – a gyerekeknek légvárpark, ugrálóvárak, vattacukor, jégkása, a felnőtteknek pedig hűs-hűvös italok, Rcko54-diszkózenék nyújtanak felüdülést.

Aztán este nyolckor vált inkább estézésbe a program, amikor is a Compact Disco koncertje kezdődik a plázson, melyet dj Izil videodiszkója követ tíztől. Idáig minden teljesen ingyenes, csak a koncertre kell egy ezrest befizetni – legalábbis annak, aki nem nem játszik és nem nyer velünk (játék a cikk végén).

Másnap aztán betódulnak a veretős elektronikus ütemek is a szigetre, mégpedig a Contra Mundum szervezőcsapat jóvoltából. Ekkor is korán kezdenek, este hattól már adja alánk a lovat a Jozsa&Rosco (Spirit Circle) dj-duó. Ők egészen tízig nyomják, és utánuk már szinte csak Contra Mundum-os előadók következnek. András Tóth (aki múlt héten az omegás Benkő Lászlóval adott elektronikus zenei estet a Teslában) zenél éjjel háromnegyed egyig, majd negyed háromig Po:ti és David Mole.

Utánuk érkezik a headliner, a francia születésű, de már berlini élő Doubtingthomas (eredeti, eléggé franciás nevén Aurelien Riviere). Régi motoros a szakmában, már a kilencvenes évek óta aktívan zenél, élt már Londonban is, mikor az számított az elektronikus zene világfővárosának – mostanság, hogy Berlint tarthatjuk ennek, ott él. A világ minden táján zenélt már, turnézott Amerikában is (ami azért még manapság sem olyan egyértelmű, még ha az elektronika az USA-ban azért már jóval népszerűbb, mint mondjuk tíz éve), Oroszországban is pörgetett sokszor, nem beszélve szakmányban tolt párizsi, londoni és berlini fellépéseiről.

Ahogy mondja, technós és house-os zenéi készítésére és előadásaira is leginkább a dzsessz inspirálja. Mély és minimalista, ugyanakkor dallamokkal tarkított ütemeit főleg élőben szereti előadni, nem lesz ez másként most a Margitszigeten sem. Háromnegyed négyig tartó liveactje után Forsek gondoskodik hajnali ötig a levezetésről. A We Are Family Disco-majális második napi partyjára a belépő ezerötszáz forint, de aki velünk játszik, az ezt is megspórolhatja.

Játékok, nyertesek

Melyik izraeli városban találkozott a Zippp Club szeptemberi vendége, az Invisible Reality két tagja? (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz: Maalot.)

A megfejtéseket április 30-án, csütörtökön délután egyig várjuk a jatek@koncertblog.hu-ra Zippp-Compact tárggyal azoktól, akik a pénteki Compact Disco-koncertre szeretnének ingyen jönni, és Zippp-Doubtingthomas tárggyal azoktól, akik a szombati Contra Mundum-partyra nem akarnak jegyet venni. A helyes megfejtést küldők közül két-két nyertest választunk a We Are Family Disco-majális pénteki és szombati programjára a Zippp Margitszigetre, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az általuk megpályázott eseményre. Compact Discóra Presszer Beáta és Kimmy Kallström nyert párosjegyet, a Contra Mundum-partyra pedig Sáránszki Mónika és Talabér Gábor. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesíttük, egyben tudattuk velük a programra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!