Öt magyar zenés számlistát rakunk össze a #mertkelladal kampányra

// 2020-03-23

Tudatos zenefogyasztás, több magyar dal hallgatása – ezekkel szinte pluszkiadás nélkül támogathatod a magyar zenét ebben a súlyos helyzetben. Mi is beszállunk.

Az egész zenei világ került pár nap alatt az összeomlás szélére múlt héten, és a helyzet azóta is súlyosbodik. Bajban vannak a zenészek, a zeneszerzők, a színpad-, hang- és a fénytechnikusok biztosító technikai személyzetet, a helyszínek működtetőit, a hangszerek forgalmazóit és a produkciók megszületésében résztvevő szakembereket.

A Hangfoglaló közleményében felhívja a figyelmet az összefogás, illetve a tudatos zenehallgatás fontosságára, hogy minél több magyar dalt hallgassunk a karanténban streamelve. Azt kérik, hogy mindenki olyan felületeken nézze-hallgassa és töltse le magyar előadók zenéit, ahonnan biztosan jövedelemhez jutnak a szerzők és az előadók

És ez fokozható. Új dalok, zenék, előadók megismerésével, hallgatásával, ajánlásával növekedhet a magyar könnyűzene részesedése a zenefogyasztásból, ami üzenet lehet a hazai rádiók és televíziók szerkesztői felé: érdemes több magyar dalt játszani. A magyar könnyűzene szereplői is szeretik a jó külföldi zenéket, zenészeket. Ugyanakkor most nagy szükség van a hazai könnyűzenei élet támogatására. A növekvő magyar zene fogyasztása, a magyar dalok lejátszásának előtérbe kerülése a tévékben és rádiókban az egyébként is megfizetendő jogdíjakat az országban tarthatják, a magyar alkotókhoz irányíthatják. Mindez pedig segíthet abban, hogy a jövőben is szülessenek magyar dalok, az újra induló koncerteknek és fesztiváloknak is legyenek fellépői. Ezért kell a magyar dal.

Emellett mindenkit biztatnak, hogy állítsa össze Spotify-on és-vagy a Youtube-on saját magyar dalos lejátszási listáját, és tegye hozzá a #mertkelladal hesteget. Kettő “központi” már készült, ez a spotify-os, ez pedig a youtube-os.

Mi is csinálunk, ráadásul ötöt:

lesz egy metálos,
egy popos,
egy hiphopos,
egy drum’n’basses,
és egy psytrance-es.


A Koncertblog cikkeit a Computer Factory laptopjain készítjük. (x)




Ezen ugyan nincs a #mertkelladal hesteg, de csupa magyar dal: